Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά αλλά μακριά από τα υψηλά του

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά αλλά μακριά από τα υψηλά του
ΑΓΟΡΑ: Μπορούν να κερδίσουν κάποιες μάχες οι long μετά από τέτοια υποχώρηση; Έχουν προεξοφληθεί πολλά από αυτά που θα συμβούν; Έχουν δύναμη οι ξένες αγορές να αντιδράσουν μετά τα χαμηλά που έγραψαν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Οι κυβερνήσεις μπορούν να πείσουν με τα μέτρα που θα λάβουν;

Ερωτήματα που ψάχνουν απάντηση για να χαραχτεί η στρατηγική για το επόμενο διάστημα. Θεμελιώδη, γραφήματα κ.α. έχουν μπει στο περιθώριο. Αν υπάρχουν ισχυρά χέρια και ο επιχειρηματίας πιστεύει στην εταιρεία του, ίσως κάποιες να περιορίσουν την πτώση. Με χαρά είδαμε σήμερα μία καλή αντίδραση από μετοχές εταιρειών που φυσικά και επηρεάζονται από τον ιό της Κίνας και την εξάπλωσή του.

Όμως έτσι όπως βλέπουμε τα μέτρα που λαμβάνονται, μάλλον τα κέρδη και τα έσοδα θα είναι μειωμένα για όλους. Δε βλέπουμε κάποιους να ξεχωρίζουν, εκτός από κάποιες εξειδικευμένες εταιρείες που στην Ελλάδα δεν έχουμε πολλές. Η μεταβλητότητα στα ύψη και σήμερα.

ΑΓΟΡΕΣ: Να παίζει το παράγωγο του DAX κάτω από τις 9.000 μονάδες χθες αργά το βράδυ και σήμερα να φτάνει ο δείκτης μέχρι περίπου τις 10.000 μονάδες και να γυρίζει 600 μονάδες πιο κάτω από το υψηλό. Σε λίγες ώρες όλα αυτά.

Αυτή η μεταβλητότητα πέρασε και στο ΧΑ. Άνοιξε με οριακή άνοδο, έφτασε να ενισχύεται 5,67% και τελικά έκλεισε με άνοδο 2,49%. Ο τζίρος χαμηλός αλλά οι ενδοσυνεδριακές διακυμάνσεις πολλών μετοχών ήταν μεγάλες.

AEGEAN: Με χαμηλό ημέρας στα 4,20 ευρώ αλλά στη συνέχεια στα 4,80 ευρώ με μεγάλη εντολή αγοράς όπου απορροφούσε αρκετή προσφορά. Η αγορά είχε χάσει μεγάλο μέρος της ανόδου αλλά ο αγοραστής στη μετοχή εκεί έβαζε εντολές. Πριν τις δημοπρασίες έφτασε στα 4,95 ευρώ και στο +18% περίπου.

Τελικά έκλεισε στα 4,80 ευρώ με άνοδο 14,2% και υψηλό όγκο 407 χιλ. τεμάχια. Ανακοινώνει αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα και θα ενημερώσει και τους αναλυτές. Η Optima Bank έθεσε τιμή στόχο και σύσταση υπό αναθεώρηση γιατί περιμένει πως τα αποτελέσματα του 2020 θα επηρεαστούν από τον ιό της Κίνας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξεχώρισαν σήμερα καθώς και μεγάλη άνοδο είχαν οι περισσότερες και υψηλή μεταβλητότητα. Καλύτερα πήγε η Alpha Bank που έκλεισε στα 0,9180 ευρώ και στο +8%. Η Eurobank πήγε επίσης αρκετά καλά και ενισχύθηκε 7%, ενώ η Πειραιώς είχε λίγο μικρότερη άνοδο. Η Εθνική είχε τη μικρότερη άνοδο αν και ενδοσυνεδριακά βρέθηκε να πηγαίνει καλύτερα.

ΤΕΡΝΑ ENERGY: Με σημαντικές απώλειες 4% και με μεγάλο πωλητή. Σπάνια βλέπουμε όγκο κοντά στις 500 χιλ. τεμάχια στη μετοχή. Βέβαια ο τίτλος τα είχε πάει καλύτερη σε σύγκριση με τις άλλες μετοχές του FTSE 25 στο τελευταίο διάστημα. Και όπως έχουμε ξαναγράψει κάποιοι κοιτάζουν τις αποτιμήσεις συγκριτικά. Μπορεί να σκέφτηκε κάποιος ότι από τη συγκεκριμένη χάνει λίγα και να αποφάσισε να ρευστοποιήσει.

JUMBO: Δε μπορούσε σήμερα αν και άνοιξε στα 13,90 ευρώ και στο +9,45%. Γρήγορα όμως πήγε χαμηλότερα και βρέθηκε ενδοσυνεδριακά μέχρι και στα 12,55 ευρώ. Στην ανοδική κίνηση της αγοράς δε μπορούσε να ξεπεράσει τα 13,10 ευρώ αφού υπήρχε μεγάλος πωλητής. Μόλις άρχισε να υποχωρεί το ΧΑ από τα υψηλά του, πήγε γρήγορα χαμηλότερα.

Στις τελικές δημοπρασίες μπήκαν κάποιες μεγάλες εντολές πώλησης με αποτέλεσμα να κλείσει στα 12,62 ευρώ και στο -0,63%. Η αποτίμηση στα 1,71 δισ. ευρώ. Στο -32% από την αρχή του έτους.

ΚΟΥΕΣ: Καλή αντίδραση. Στο +9,52% και στα 6,90 ευρώ με όγκο 54 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 246 εκατ. ευρώ.

ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ: Αντίδραση και από εδώ με μικρό όγκο 5 χιλ. τεμαχίων. Στα 1,04 ευρώ και στο +9,47%.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Στα 1,05 ευρώ και στο +9,38% με όγκο 39 χιλ. τεμάχια και με μεγάλο αγοραστή στην τιμή κλεισίματος.

Καλό Σαββατοκύριακο, μείνετε σπίτι, προστατεύστε την υγεία σας

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης