Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

BMO Capital: To πρόβλημα στα αμερικανικά ομόλογα θα οδηγήσει την FED να μειώσει τα επιτόκια στο 0%

tags :
BMO Capital: To πρόβλημα στα αμερικανικά ομόλογα θα οδηγήσει την FED να μειώσει τα επιτόκια στο 0%
Οι αγορές δεν θα απέκλειαν από την FED στις 18 Μαρτίου να προχωρήσει σε γενναία μείωση των επιτοκίων παρέμβασης κατά 1% από 1% δηλαδή το επιτόκιο του δολαρίου θα φθάσει στο 0%
To πρόβλημα στα αμερικανικά ομόλογα θα οδηγήσει την FED να μειώσει τα επιτόκια στο 0% αναφέρει η BMO Capital Markets
Η παρέμβαση της FED στην αγορά των repos με πάνω από 1,5 τρισεκ. ρευστότητα σε συνδυασμό με το κραχ στην Wall του τελευταίου διαστήματος μια νέα εξέλιξη έχει δημιουργηθεί.
Υπάρχει σαφής αποσύνδεση μεταξύ της μαζικής πώλησης των μετοχών στην Wall και της πορείας των δημοσιονομικών και οικονομικών των ΗΠΑ.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/SPX%20vs%2030Y.jpg?itok=ZkdTLPcP
Οι αγορές έχουν υποστεί κραχ και παρά τις δελεαστικές αποτιμήσεις ακόμη δεν υπάρχει ορατότητα.
Τα κρατικά ομόλογα αντιμετωπίζουν περιορισμένη ρευστότητα και απροθυμία των βασικών παικτών τη αγοράς να αναλάβουν μεγαλύτερους κινδύνους.
Η κρίση στην διατραπεζική αποκάλυψε ένα σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στην αμερικανική τραπεζική αγορά εκθέτοντας τράπεζες και δεκάδες hedge funds.
Όπως και με τις κινήσεις των παγκόσμιων μετοχών, οι παρεμβάσεις στα επιτόκια των ΗΠΑ θα μπορούσε να αλλάξει ριζικά τις μακροοικονομικές προσδοκίες.
Ο κίνδυνος είναι η ζημία που θα δημιουργηθεί στους παγκόσμιους οικονομικούς δείκτες να μετεξελιχθεί σε ζημία των επιχειρήσεων και των τραπεζών.
Ο πρωταρχικός στόχος της Fed για τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής ως απάντηση στον κορωνοϊό ήταν πάντα να παρέχει μια γέφυρα προσιτής χρηματοδότησης σε τράπεζες και επιχειρήσεις σε μια περίοδο κατά την οποία η κερδοφορία των εταιριών  αμφισβητείται.
Με την μείωση του κόστους δανεισμού, ο στόχος είναι να επιτρέψει η FΕD στις επιχειρήσεις να αποφύγουν τις απολύσεις ως το εργαλείο απέναντι σε μια οικονομική κρίση.
Οι μεγάλες απώλειες μπορούν να αντιμετωπιστούν με φθηνή χρηματοδότηση.
Το εργατικό δυναμικό θα υποστεί ζημία από τα γεγονότα του πρώτου τριμήνου 2020, ο στόχος του Powell τώρα είναι σίγουρα να περιορίσει τις επιπτώσεις ώστε να αποφύγει την αρνητική επίδραση στην κατανάλωση.
Οι αγορές δεν θα απέκλειαν από την FED στις 18 Μαρτίου να προχωρήσει σε γενναία μείωση των επιτοκίων παρέμβασης κατά 1% από 1% δηλαδή το επιτόκιο του δολαρίου θα φθάσει στο 0%.
Η πρόσφατη μεγάλη πτώση των αμερικανικών μετοχών θα αποδειχθεί επαρκής για να δικαιολογήσει ακόμη ένα γύρο μειώσεων επιτοκίων από την FED.
Οι ανησυχίες συνεχίζουν να εξαπλώνονται από τις μετοχές σε διάφορα πιστωτικά προϊόντα π.χ. εταιρικά ομόλογα, καθώς ο κορωνοιός επιδεινώνεται και οι κυβερνήσεις λαμβάνουν συνεχή νέα μέτρα.
Η FED δεν θα αποκλειόταν να επισπεύσει τις μειώσεις ακόμη και νωρίτερα από τις 18 Μαρτίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης