Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Υπό πολιορκία οι αερομεταφορές - Η ΙΑΤΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Κορωνοϊός: Υπό πολιορκία οι αερομεταφορές - Η ΙΑΤΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου
H κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο των αερομεταφορών είναι εφιαλτική.
Αλύπητα χτυπά τις αερομεταφορές η πανδημία του κορωνοϊού, μετά και την απαγόρευση του Αμερικανού προέδρου Trump στα ταξίδια από και προς την Ευρώπη.
Πιο συγκεκριμένα, η American Airlines Group Inc (AAL.O) και η United ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν τις πτήσεις την επόμενη εβδομάδα, αλλά θα μειώσουν τα δρομολόγια προς την Ευρώπη κατά περίπου 50% τον Απρίλιο.
Η American Airlines ανακοίνωσε ότι μειώνει τη δυναμικότητά της κατά 34% για την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ θα αποσύρει κάποια αεροπλάνα της.
Η Delta Air Lines Inc δήλωσε επίσης ότι θα μειώσει κατά πολύ τα δρομολόγιά της, ανάλογα και με τη ζήτηση.
Η Fraport, γερμανικός οργανισμός αξιοποίησης αεροδρομίων, ανακοίνωσε μείωση της επιβατικής κίνησης κατά 30%.
Η KLM ζήτησε πιστωτική διευκόλυνση 1,1 δισ. ευρώ για να αντιμετωπίσει την τρέχουσα κρίση.
Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) κάλεσε τις κυβερνήσεις να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τις πιστώσεις και να μειώσουν τους φόρους.
Ο αερομεταφορέας Norwegian Air Shuttle ASA δήλωσε την Πέμπτη (12/3) ότι θα μειώσει τις πτήσεις και θα θέσει σε προσωρινή διαθεσιμότητα τους μισούς εργαζόμενούς της λόγω της επιδημίας κοροναϊού.
Η Virgin Australia Holdings Ltd, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Auckland Ltd, η Flight Center Travel Group Ltd και η Corporate Travel Management Ltd δήλωσαν ότι θα δουν ραγδαία μείωση στα κέρδη από τη μειωμένη ζήτηση.
Η Virgin και η Flight Center ανήκουν πλέον στις μεγάλες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες οι οποίες υποχρεώνουν υπαλλήλους τους να πάρουν άδεια, παγώνουν τις προσλήψεις και κόβουν επιδόματα.
Αναμφίβολα η κατάσταση που διαμορφώνεται στον χώρο των ταξιδιών είναι εφιαλτική.

Www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης