Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Canada: Μειώνει το επιτόκιο αναφοράς κατά 50 μονάδες βάσης, από 1,25% σε 0,75%

Bank of Canada: Μειώνει το επιτόκιο αναφοράς κατά 50 μονάδες βάσης, από 1,25% σε 0,75%
Η επιχειρηματική δραστηριότητα στον Καναδά έχει μειωθεί δραματικά, κάτι που προκάλεσε την παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας.
Έκτακτη μείωση του επιτοκίου ανακοίνωσε σήμερα 13 Μαρτίου 2020 η κεντρική τράπεζα του Καναδά, περιστέλλοντάς το κατά 50 μονάδες βάσης από 1,25% σε 0,75% ακολουθώντας την στρατηγική των περισσότερων κεντρικών τραπεζών..
Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα, «αυτή η έκτακτη απόφαση για το επιτόκιο είναι ένα προληπτικό μέτρο που ελήφθη υπό το πρίσμα των αρνητικών εξελίξεων στην οικονομία του Καναδά από την πανδημία του COVID-19, αλλά και την απότομη πτώση των τιμών του πετρελαίου πρόσφατα».
Η επιχειρηματική δραστηριότητα σε ορισμένες περιφέρειες της χώρας έχει μειωθεί δραματικά και οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν διαταραχθεί.
Ως εκ τούτου, ήταν επιβεβλημένη η παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας.
Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται μετά από μια σειρά παρεμβάσεων των ανά τον κόσμο κεντρικών τραπεζών.
Πέρα από τη μείωση του επιτοκίου, ο υπουργός Οικονομικών του Καναδά δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει έκτακτα μέτρα για την καταπολέμηση του COVID-19.
Για τον σκοπό αυτό ο Καναδάς θα θεσπίσει πρόγραμμα στήριξης 10 δισ. δολαρίων.
Στον απόηχο της ανακοίνωσης της Bank of Canada, το δολάριο του Καναδά αρχικά έπεσε, αλλά γρήγορα ανέκαμψε, καθώς η αγορά αναμένει νέα μείωση του επιτοκίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης