Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταϊκούρας: Παράταση της αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων εάν συνεχιστεί η κρίση

tags :
Σταϊκούρας: Παράταση της αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων εάν συνεχιστεί η κρίση
Μέσα σε δύο βδομάδες θα υπάρχουν σχετικές υπουργικές αποφάσεις για όλες τις επιχειρήσεις, ανέφερε ο Χρ. Σταϊκούρας
Παράταση των 4 μηνών αναστολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων σε περίπτωση που συνεχιστεί η κρίση, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας στον ΣΚΑΪ.
Ο υπουργός, μίλησε για τις οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού , λέγοντας ότι θα είναι πιο σημαντικές από ό,τι είχε εκτιμήσει η κυβέρνηση αρχικά, αλλά παροδικές.
Όπως είπε «πολύ πιο βαθιές και έντονες επιπτώσεις στην οικονομία αλλά θα είναι παροδικές».
Ο κ. Σταϊκούρας εξήγησε  ότι η Ευρώπη θα γυρίσει από ανάπτυξη περίπου +1 σε ύφεση -1, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις και σημείωσε πως  «αντίστοιχες θα είναι οι επιπτώσεις και στην Ελλάδα απλά θα παραμείνουν σε θετικό ρυθμό.
Πρέπει να δράσουμε έγκαιρα και μαζικά αλλά όχι να κατρακυλήσουμε στο παρελθόν».
Προτεραιότητα, όπως ανέφερε, έχει δοθεί , ενώ εκτίμησε ότι «θα φτάσουμε εκτός προϋπολογισμού».
Πρόσθεσε ότι με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που σήμερα θα εκδοθεί θα ενισχυθεί και η ΓΓΠΠ», σημειώνοντας πως επίσης έχει δοθεί βοήθεια από το υπουργείο Οικονομικών και στην κυβέρνηση για την ενημέρωση του πολίτη.
Ακόμη, ο υπουργός τόνισε ότι απαιτείται ατομική και συλλογική συνείδηση.

Για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν

Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, ο Σταϊκούρας  επεσήμανε ότι «στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που εκδόθηκε προχτές δε μιλάμε μόνο για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν, αλλά και για αυτές που θα έχουν πολύ μεγάλη συρρίκνωση του τζίρου».
Σημείωσε πως θα παραμείνουν ανοιχτοί στον χρόνο αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων και εξήγησε ότι ξεκίνησαν δίνοντας αναστολή 4 μηνών, προσθέτοντας ότι υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης όσο διαρκεί η κρίση.
Ανέφερε ότι μέσα σε δύο βδομάδες θα υπάρχουν σχετικές υπουργικές αποφάσεις για όλες τις επιχειρήσεις και αυτό θα αφορά την  αναστολή πληρωμών φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, αλλά  και την αναστολή πληρωμών δόσεων για όλες τις ρυθμίσεις που έχει κάνει ο επιχειρηματίας.
Συμπλήρωσε πως βρίσκονται σε συνεννοήσεις με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα για αναστολή πληρωμών χρεολυσίων και ρυθμίσεις δανείων σε επιχειρήσεις και πολίτες.

Για το Eurogroup της Δευτέρας 16/3
 
Ο κ. Σταϊκούρας για το Eurogroup που θα γίνει τη Δευτέρα 16/3 , ανέφερε πως η κυβέρνηση θέλει να πετύχει μια προστατευτική ασπίδα για την υγεία, την απασχόληση και τις επιχειρήσεις.
Όπως είπε, η Ελλάδα διεκδικεί να ισχύσει ό,τι θα ισχύσει και για τις άλλες χώρες στους δημοσιονομικούς στόχους και παράλληλα οι δαπάνες που θα γίνουν σχετικά με τους τρεις παραπάνω τομείς να εξαιρεθούν από τον προϋπολογισμό του καινούριου δημοσιονομικού στόχου.
Ανέφερε ότι  θα ζητήσει την εξαίρεση των δαπανών του προσφυγικού και αυτών που αφορούν στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού από το πρωτογενές πλεόνασμα, καθώς και την μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης