Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Να θωρακίσουμε το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας τώρα

Γεννηματά: Να θωρακίσουμε το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας τώρα
"Στο θράσος του Erdogan μόνο η αποφασιστικότητα της χώρας μετράει", αναφέρει η Φ. Γεννηματά
«Τώρα, άμεσα και αποφασιστικά», χρειάζεται να θωρακίσουμε το δημόσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας και με συντονισμό από ενιαίο κέντρο σχεδιασμού και διαχείρισης της κρίσης, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού,  δηλώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Real News».
Η ίδια σημειώνει ότι η χώρα χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης με εμπροσθοβαρή μέτρα και επιπλέον πόρους το οποίο, όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί με το υπάρχον δημοσιονομικό πλαίσιο, την αλλαγή του οποίου «είναι το πρώτο που πρέπει να απαιτήσει η ελληνική κυβέρνηση από τους Ευρωπαίους εταίρους μας».
Μάλιστα, καλεί την κυβέρνηση «να αποδεχθεί τη συγκρότηση της διακομματικής επιτροπής από τη Βουλή, με ταυτόχρονη παράταση και μετά την 30η Απριλίου 2020 της ισχνής προστασίας» της πρώτης κατοικίας.
Ακόμη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επαναλαμβάνει την αναγκαιότητα σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών για τα ελληνοτουρκικά και τονίζει μεταξύ άλλων  ότι «ο Erdogan έχει ξεπεράσει κάθε όριο.
Η γλώσσα του κατευνασμού δεν έχει αποτέλεσμα.
Στο θράσος του Erdogan μόνο η αποφασιστικότητα της χώρας μετράει».
Κατά την ίδια, χρειάζεται ριζική αλλαγή και η Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και ο Κανονισμός του Δουβλίνου, διαφορετικά «η Ελλάδα θα παραμείνει όμηρος του Erdogan».
Η κ. Γεννηματά προτείνει «εφόσον οι αποφάσεις της ΕΕ δεν διασφαλίζουν τον έλεγχο των ροών και τη δίκαιη κατανομή των βαρών, η Ελλάδα να μπλοκάρει αποφάσεις, να ασκήσει βέτο σε σημαντικά ζητήματα της ΕΕ».\
Για το ενδεχόμενο προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «δεν αναζητούμε πολιτικό παρτενέρ, δεν μας αφορούν τα φλέρτ. Αποδεικνύουμε καθημερινά, τους τελευταίους οκτώ μήνες ότι εμείς είμαστε το προοδευτικό ανάχωμα στις συντηρητικές επιλογές της κυβέρνησης».
Τέλος, η κ. Γεννηματά, υπογραμμίζει ότι η εμπιστοσύνη και η στήριξη του Κινήματος Αλλαγής, στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου είναι δεδομένη και σημειώνει πως είναι βέβαιη ότι «θα ανταποκριθεί με επάρκεια και επιτυχία στο συνταγματικό της ρόλο και θα επιβεβαιώσει ότι οι γυναίκες μπορούν να σταθούν και στο ύψιστο αξίωμα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης