Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ιρλανδοί κλείνουν οικειοθελώς τις παμπς για την πρόληψη του κορωνοϊού χωρίς εντολή της κυβέρνησης

Οι Ιρλανδοί κλείνουν οικειοθελώς τις παμπς για την πρόληψη του κορωνοϊού χωρίς εντολή της κυβέρνησης
Η Ιρλανδία γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις παραδοσιακές παμπ της έχει 129 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 και δύο θανάτους
Τα μπαρ σε ολόκληρη την Ιρλανδία κλείνουν οικειοθελώς για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού με την κυβέρνηση να καλωσορίζει την απόφαση.
Η ανακοίνωση της απαγόρευσης έρχεται μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε τους ιρλανδούς να αψηφούν τις συστάσεις της κυβέρνησης για να μην συνωστίζονται και να γεμίζουν τις παμπ πίνοντας και τραγουδώντας.
Η Ιρλανδία, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις παραδοσιακές παμπ της, έχει 129 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19 και δύο θανάτους.
Η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια την περασμένη εβδομάδα και συμβούλευσε τους ανθρώπους να ακυρώσουν όλες τις συγκεντρώσεις 100 ατόμων και πάνω.
Ωστόσο, δεν προχώρησε σε κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, όπως έκαναν άλλες  ευρωπαϊκές χώρες, επικαλούμενη τις πιθανές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στις μικρές επιχειρήσεις ζητώντας από τους ιδιοκτήτες να διασφαλίζουν ότι οι πελάτες τους θα διατηρούν ασφαλή απόσταση ο ένας από τον άλλο.
Όμως οι εικόνες από τα μπαρ στους πολυσύχναστους δρόμους της Temple Bar, η πιο πολυσύχναστη περιοχή για διασκέδαση στο Δουβλίνο δημιούργησε από τους ίδιους τους πολίτες το hashtag #CloseThePubs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης