Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο κορωνοϊός απειλεί τη συμφωνία συνδιαλλαγής στην Creta Farms

Ο κορωνοϊός απειλεί τη συμφωνία συνδιαλλαγής στην Creta Farms
Λόγω του κλεισίματος των δικαστηρίων δεν αναμένεται τελικά να διεξαχθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου
Το κλείσιμο των δικαστηρίων και ο προβληματισμός για την ενδιάμεση χρηματοδότηση Θύμα του κορωνοϊού που πλήττει ολόκληρο τον πλανήτη όχι μόνο σε ανθρώπινο αλλά και οικονομικό επίπεδο φαίνεται ότι είναι και η συμφωνία συνδιαλλαγής της Creta Farms.
Και αυτό διότι λόγω του κλεισίματος των δικαστηρίων δεν αναμένεται τελικά να διεξαχθεί η συζήτηση που είχε προγραμματιστεί στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου για τη συμφωνία συνδιαλλαγής μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και Bella Bulgaria- Impala Hellas.
Προς το παρόν δεν είναι γνωστό πότε θα συζητηθεί η συμφωνία καθώς δεν μπορεί να προβλεφθεί πότε θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια και προσδιοριστεί εκ νέου η συζήτηση της υπόθεσης.
Είναι όμως δεδομένο πως η καθυστέρηση στη συζήτηση ανατρέπει τα όποια πλάνα είχαν εκπονηθεί και κατά πάσα πιθανότητα θα δημιουργήσει την ανάγκη για πρόσθετη χρηματοδότηση.
Αυτό πρακτικά δημιουργεί το εύλογο ερώτημα ποιος θα καλύψει τη νέα χρηματοδότηση ώστε η εταιρία να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρις ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.
Σε κάθε περίπτωση θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό όταν θα υπάρξει ορίζοντας για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων να ξεκινήσει νέα συζήτηση μεταξύ πιστωτριών τραπεζών και επενδυτή χωρίς να μπορεί να προδικαστεί η κατάληξή της.
Επιπλέον προκύπτει ζήτημα και με την ισχύ της εγγυητικής επιστολής της επενδυτή Υπενθυμίζεται ότι οι τράπεζες συμφώνησαν να χρηματοδοτήσουν με 2 εκ ευρώ και εγγυητικές επιστολές έως 3,5 εκ ευρώ την εταιρία ενώ 2 εκ ευρώ εισφέρει ο επενδυτής.
Η ενδιάμεση αυτή χρηματοδότηση έχει προνόμιο έναντι όλων των πιστωτών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης