Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of Japan: Ανακοίνωσε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, με αύξηση των αγορών ETFs

Bank of Japan: Ανακοίνωσε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, με αύξηση των αγορών ETFs
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε ομόφωνα την αύξηση αγορών ETFs και J-REITs
Σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής προχώρησε σήμερα (16/3) η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, ακολουθώντας τις σχετικές κινήσεις των κεντρικών τραπεζών παγκοσμίως, προκειμένου να περιορίσει τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Bank of Japan αποφάσισε ομόφωνα την αύξηση αγορών ETFs και J-REITs με ανώτατο όριο τα 12 τρισ. γεν και τα 180 δισ. γεν αντίστοιχα.
Παράλληλα, οι αξιωματούχοι της Τράπεζας αποφάσισαν να διατηρήσουν αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο -0,1% ενώ διατήρησε τον στόχο απόδοσης για τα δεκαετή κρατικά ομόλογα γύρω στο 0%.
Το Δοικητικό Συμβούλιο της BoJ ψήφισε επίσης ομόφωνα υπέρ της αύξησης στο ανώτατο όριο αγοράς εταιρικών ομολόγων κατά 2 τρισ. γεν, δηλώνοντας ότι θα συνεχίσει τις αγορές μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.
Μετά την ανακοίνωση των σχετικών αποφάσεων, η Τράπεζα της Ιαπωνίας δήλωσε ότι θα δημιουργήσει ένα νέο πρόγραμμα δανεισμού προς τις επιχειρήσεις της Ιαπωνίας οι οποίες έχουν υποστεί πλήγμα από τον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα δήλωσε έτοιμη να προχωρήσει σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση «χωρίς δισταγμό».
«Η οικονομική δραστηριότητα έχει αποδυναμωθεί και υπάρχει αυξημένη αβεβαιότητα στην παγκόσμια οικονομία κυρίως εξαιτίας των επιπτώσεων από την έξαρση του covid-19», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Τράπεζας, η οποία πρόσθεσε ότι «οι οικονομικές συνθήκες έχουν γίνει λιγότερο ευνοϊκές».
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της BoJ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 18 και 19 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης