Τελευταία Νέα
Οικονομία

Καθησυχάζει ο Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Υπάρχει επάρκεια αγαθών στην ελληνική αγορά

Καθησυχάζει ο Κορκίδης (ΕΒΕΠ): Υπάρχει επάρκεια αγαθών στην ελληνική αγορά
Mε το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης όχι μόνο δεν υπάρχουν ελλείψεις στο χονδρεμπόριο τροφίμων και την αλυσίδια τροφοδοσίας, αλλά υπερπλεόνασμα
«Στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που είναι βεβαίως οι γιατροί και νοσηλευτές του συστήματος υγείας, θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τους εργαζόμενους στα καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης.
Όπως αναφέρει ο κ. Κορκίδης: «Επισημαίνεται πως υπάρχει επάρκεια αγαθών στην ελληνική αγορά και δεν υπάρχει λόγος να τρέχουμε στα σούπερ μάρκετ και να αδειάζουμε τα ράφια για να γεμίσουμε τα ψυγεία και ντουλάπια μας με τρόφιμα και άλλα αγαθά που ενδεχομένως θα χαλάσουν και θα τα πετάξουμε πριν τα καταναλώσουμε.
Για του λόγου το αληθές, με το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης όχι μόνο δεν υπάρχουν ελλείψεις στο χονδρεμπόριο τροφίμων και την αλυσίδια τροφοδοσίας, αλλά υπερπλεόνασμα.
Σύμφωνα με έρευνες, σε ανάλογες περιπτώσεις, ‪5/10 πολίτες νοιώθουν άγχος και φόβο, 2/10‬ δείχνουν σύνεση, 2/10 θυμό και πανικό, ενώ ‪1/10‬ επιδεικνύει αδιαφορία που είναι και οτι πιο επικίνδυνο.
Όλα είναι βεβαίως κατανοητά σε μία τόσο σοβαρή κρίση, που όλοι βιώνουμε. Πρέπει όμως να συμμορφωθούμε, να συνεργαστούμε, να σεβαστούμε και ίσως να σοβαρευτούμε.
Ας ακολουθήσουμε αυστηρά τις οδηγίες της Πολιτείας για να μην θέσουμε σε κίνδυνο τους εργαζόμενους που επιτελούν κοινωνικό έργο για την εξυπηρέτηση μας.
Έτσι θα λέμε και θα εννοούμε το μεγάλο ευχαριστώ που οφείλουμε στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής!»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης