Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εάν κριθεί απαραίτητο

Kuroda (BoJ): Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής εάν κριθεί απαραίτητο
Ο επικεφαλής της Bank of Japan εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η οικονομία της Ιαπωνία θα ανακάμψει «εγκαίρως»
Την ετοιμότητα της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας να προχωρήσει σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση εάν χρειαστεί, εξέφρασε σήμερα ο επικεφαλής της BoJ, Haruhiko Kuroda, μετά την έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα ετνός της ημέρας.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι έτοιμη να χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική της πολιτική εάν κριθεί απαραίτητο, καθώς παρακολουθεί προεκτικά τον αντίκτυπο του κορωνοϊού στην οικονομία».
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η οικονομία της Ιαπωνία θα ανακάμψει «εγκαίρως», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «εάν οι κίνδυνοι αυξηθούν, η πρόσθετη χαλάρωση θα επιταχυνθεί».
Ωστόσο, ο επικεφαλής της BoJ υπογράμμισε ότι «είναι δύσκολο να αναφέρουμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια έαν ο αντίκτυπος από τον COVID-19 παραταθεί», ενώ πρόσθεσε ότι «ο αντίκτυπος από τον COVID-19 θα συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα».
Αναφερόμενος στην απόφαση της Τράπεζας να αυξήσει τις αγορές ETFs, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «η BoJ θα προχωρήσει στην ενεργή αγορά ETFs», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η σημερινή απόφαση θα στηρίξει τις αγορές».
«Δε θα διστάσουμε να προχωρήσουμε σε επιπρόσθετη χαλάρωση εάν κριθεί απαραίτητο», τόνισε ο Haruhiko Kuroda, για να προσθέσει ότι «με τον καιρό πιστεύω ότι η οικονομία θα επιστρέψει στην ανάκαμψη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης