Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Λουκέτο μέχρι την 1η Μαΐου τα εποχικής λειτουργίας ξενοδοχεία της χώρας

tags :
Λουκέτο μέχρι την 1η Μαΐου τα εποχικής λειτουργίας ξενοδοχεία της χώρας
Tα αεροδρόμια της χώρας ακολουθούν από την πρώτη ημέρα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ
Στη δίνη του Κορωνοιού εισήλθε και τη βούλα ο τουρισμός της χώρας.
Κατεβάζει ρολά με τη σφραγίδα της πολιτείας ο εποχικός ελληνικός τουρισμός μέχρι τα τέλη Απριλίου, απαγορεύεται η προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων σε όλα τα ελληνικά λιμάνια, ενώ με notam της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κατόπιν κυβερνητικής εντολής διεκόπησαν οι πτήσεις από και προς την Ιταλία και την Ισπανία.
Προ ώρας από την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων που επιβάλει η Ελλάδα προς και από Ιταλία και την Ισπανία εξαιρούνται οι εμπορευματικές (Cargo) και οι υγειονομικού ενδιαφέροντος πτήσεις (sanitary).
Ακολούθως η πολιτεία και ειδικότερα η ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) προχώρησε στην αναστολή λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων Παρνασσού και Βόρα – Καϊμακτσαλάν από 14.03.2020 έως και 30.3.2020, στο πλαίσιο συλλογικής προσπάθειας για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID19.
Αντίστοιχα έπραξε για την Ακτή Βουλιαγμένης, ενώ ανακοίνωσε και την αναστολή λειτουργίας των Επιχειρηματικών της Μονάδων «Μουσείο Αχίλλειο» και «Σπήλαια Διρού», (τα Σπήλαια ως εγκατάσταση ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος), επίσης από 14.03.2020 έως και 30.03.2020
Αναμφίλεκτα το πλέον σκληρό -αλλά αναπόφευκτο- μέτρο της κυβέρνησης αφορά στην αναστολή της λειτουργία των ξενοδοχείων και των λοιπών τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας από αύριο 15 Μαρτίου και μέχρι τις 30 Απριλίου.
Ως προς τα ήδη λειτουργούντα τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.03.2020 και διαρκεί έως και 30.04.2020.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας επισήμανε :
«Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας, είναι μια επιβεβλημένη και ορθή κίνηση.
Από την αρχή αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, έχουμε τονίσει ότι θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι και σοβαροί, αποφασιστικοί και έτοιμοι για γενναίες αποφάσεις.
Πάνω από όλα, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίζουμε καθημερινά τις δυσκολίες που προκύπτουν, να έχουμε αντανακλαστικά, να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και να προετοιμαζόμαστε μεθοδικά για την επόμενη ημέρα».
Τα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας συνεχίζουν να λειτουργούν. Τα εστιατόρια, καφέ, μπαρ, καφενεία, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης που λειτουργούν εντός ξενοδοχείων εξαιρούνται από τα μέτρα προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας επιμέρους ιδιωτικών επιχειρήσεων εφόσον όμως εξυπηρετούν μόνο τους διαμένοντες σε αυτά, καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι λαμβάνονται μέτρα αποφυγής συνωστισμού.
Στα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας απαγορεύεται η λειτουργία αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων γυμναστικής, κουρείων, κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, καθώς και των χώρων παροχής υπηρεσιών φυσικής ευεξίας.
Όπως επισημάνθηκε παραπάνω την άμεση απαγόρευση προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων σε όλα τα ελληνικά λιμάνια αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, σχολίασε σχετικά:
«Πριν από λίγο η κυβέρνηση έλαβε νέα μέτρα σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, τα οποία έχουν άμεση ισχύ και περιλαμβάνουν την απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων σε όλα τα ελληνικά λιμάνια και χρήσης χερσαίων εγκαταστάσεων, τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης από και προς την Ιταλία για επιβάτες, αλλά και τη διακοπή των οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Σκόπια, με μοναδικές εξαιρέσεις τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο στη χώρα όσων διαμένουν στην Ελλάδα ή έχουν ελληνική υπηκοότητα».

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
Tα αεροδρόμια της χώρας ακολουθούν από την πρώτη ημέρα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.
Στο Ελευθέριος Βενιζέλος σε 400 σημεία υπάρχουν απολυμαντικά ενώ απολυμαίνονται συνεχώς οι χώροι. Σε επιφυλακή είναι η Αρμόδια Κρατική Υπηρεσία του Αερουγειονομίου
Στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport από τις αρχές Ιανουαρίου ετέθη σε λειτουργία Ομάδα Διαχείρισης της κρίσης όπου ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Όπως επισημαίνεται από την εταιρεία το σύνολο του προσωπικού προμηθεύτηκε αυτά που ζήτησε ο ΕΟΔΥ ενώ την ίδια οδό ακολούθησαν και οι εταιρείες security.
Μάλιστα ελήφθησαν μέτρα όπου σε περίπτωση ύποπτου κρούσματος στο αεροδρόμιο να τίθεται σε καραντίνα η ομάδα της βάρδιας. Σε επίπεδο Κεντρικών Γραφείων η Fraport Greece λειτουργεί με τηλεργασία.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Σε διευκολύνσεις για το επιβατικό κοινό προχώρησε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί απο την εμφάνιση του κορωνοϊού.
Επιβάτες που κατέχουν εισιτήρια με συγκεκριμένη ημερομηνία ταξιδιού, θα έχουν τη δυνατότητα ανταλλαγής του εισιτηρίου με ονομαστικό ταξιδιωτικό κουπόνι ίσης αξίας και με ισχύ ενός έτους.
Τέλος η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., στο πλαίσιο περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων και αποφυγής συνωστισμού, από σήμερα, Δευτέρα (16/03), αναστέλλει προσωρινά – και μέχρι νεοτέρας- την κυκλοφορία επιλεγμένων δρομολογίων, ως ακολούθως:
• Λεωφορειακές Γραμμές Λάρισας – Βόλου – Λάρισας
• Όλα τα δρομολόγια στη γραμμή Κατάκολο – Ολυμπία – Κατάκολο

Επίσης από την Τρίτη (17/03) αναστέλλονται προσωρινά και μέχρι νεοτέρας:
• Οι πρώτες πρωινές αμαξοστοιχίες (50/51) Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα
• Οι αμαξοστοιχίες 1577 & 2571 (αναχώρηση από Βόλο 13:40 & 17:40 αντίστοιχα) και οι αμαξοστοιχίες 1578 & 2572 (αναχώρηση από Λάρισα 14:45 & 18:45 αντίστοιχα)

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης