Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: JP Morgan, BofA και Citigroup αναστέλλουν την αγορά ιδίων μετοχών λόγω κορωνοϊού

MarketWatch: JP Morgan, BofA και Citigroup αναστέλλουν την αγορά ιδίων μετοχών λόγω κορωνοϊού
Αντί της επαναγοράς μετοχών, θα δοθούν χρήματα για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, εν όψει των επιπτώσεων του κορωνοϊού.
Την αναστολή αγοράς ιδίων μετοχών έχουν αποφασίσει οι μεγαλύτερες τράπεζες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, μεταξύ των οποίων οι JP Morgan, Bank of American και Citigroup.
Η απόφαση για την προσωρινή παύση των εξαγορών ιδίων μετοχών, που συμπίπτει με την εξάπλωση του COVID-19, της ασθένειας που έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες, έχει μολύνει πάνω από 160.000 ανθρώπους και απειλεί να ρίξει τις διεθνείς οικονομίες σε ύφεση.
Όπως έγινε γνωστό, αντί της επαναγοράς μετοχών, θα δοθούν χρήματα για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.
Με άλλα λόγια, θα γίνει προσπάθεια στήριξης των βιομηχανιών και των μικρών επιχειρήσεων ώστε να μη καταρρεύσει το σύστημα.
«Η απόφαση για την αναστολή επαναγοράς ιδίων μετοχών έχει να κάνει με έναν συλλογικό στόχο: να χρησιμοποιήσουμε τα κεφάλαιά μας ώστε να υπάρχει ρευστότητα στην οικονομία μέσω δανεισμού ή άλλων υπηρεσιών» αναφέρει στέλεχος της αγοράς.
Η απόφαση αυτή έρχεται στον απόηχο της απόφασης της Fed να μειώσει τα ομοσπονδιακά επιτόκια στο 0%, αλλά και να θέσει σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως μέρος μιας προσπάθειας για την αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης