Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κορωνοϊός: Ο δείκτης VIX υποδεικνύει ότι απομένουν δύο επώδυνες εβδομάδες

tags :
Κορωνοϊός: Ο δείκτης VIX υποδεικνύει ότι απομένουν δύο επώδυνες εβδομάδες
Οι αγορές στις ΗΠΑ βαδίζουν στα ίδια μονοπάτια που βάδιζαν κατά την κρίση του 2008.
Με τον δείκτη μεταβλητότητας VIX σχεδόν στις 78 μονάδες, απομένουν σίγουρα ακόμα δύο επώδυνες εβδομάδες – διάστημα κατά το οποίο όλα είναι πιθανά.
Καθώς μέχρι τώρα έχουν χαθεί τρισεκατομμύρια και η αστάθεια βασιλεύει, οι αγορές στις ΗΠΑ φαίνεται πως βαδίζουν στα ίδια μονοπάτια που βάδιζαν κατά την οικονομική κρίση του 2008.
Ο δείκτης S&P 500, σύμφωνα με τον αναλυτή της DataTrek, Nicholas Colas, πιθανότατα οδεύει στις 2.000 μονάδες, εκτός αν υπάρξουν ιδιαίτερα δραστικά δημοσιονομικά μέτρα από την Ουάσιγκτον.
«Το ιστορικό παράδειγμα της οικονομικής κρίσης του 2008 δείχνει πώς μπορεί να συμπεριφερθούν οι αγορές» επισημαίνει ο Nicholas Colas.
«Το ράλι της Παρασκευής, όταν ο VIX έφτασε τις 76 μονάδες την Πέμπτη 13 Mαρτίου, δείχνει ότι οι αγορές εξακολουθούν να βαδίζουν στα χνάρια του 2008
Εάν αυτό το μοτίβο συνεχιστεί, θα έχουμε για μια ή δύο εβδομάδες σημαντικές απώλειες» συμπλήρωσε.
Ο δείκτης S&P 500 έπεσε 11,4% τη Δευτέρα, προκαλώντας παύση της διαπραγμάτευσης για τρίτη φορά μέσα στην εβδομάδα, με τον VIX στην περιοχή των 78 μονάδων.
«Θα αποφύγουμε τα χειρότερα αν υπάρξουν πιο δραστικές απαντήσεις από τις αρχές των ΗΠΑ και αν βρεθεί απάντηση στον COVID-19.
Σε αντίθετη περίπτωση, πάμε κατευθείαν στις 2.000 μονάδες σε ό,τι αφορά τον S&P 500.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης