Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Είμαστε σε πόλεμο δεχόμαστε επίθεση από τον κορωνοιό – Το χάος θα διατηρηθεί έως την Άνοιξη του 2021 – Δεδομένη η παγκόσμια ύφεση

tags :
Rabobank: Είμαστε σε πόλεμο δεχόμαστε επίθεση από τον κορωνοιό – Το χάος θα διατηρηθεί έως την Άνοιξη του 2021 – Δεδομένη η παγκόσμια ύφεση
Ο πλανήτης βρίσκεται σε πόλεμο και το ερώτημα είναι πόσες ανθρώπινες ζωές θα μας κοστίσει και τι οικονομικό σοκ θα προκαλέσει....αναφέρει η Rabobank
Σε μια άκρως απαισιόδοξη εκτίμηση προβαίνει η ολλανδική τράπεζα Rabobank τονίζοντας ότι είμαστε ήδη σε πόλεμο, ο κορωνοιός επιτίθεται στις κοινωνίες, στον πλανήτη στην παγκόσμια οικονομία.
Κατά την Rabobank το χάος που έχει προκαλέσει ο κορωνοιός θα αργήσει να τελειώσει πιθανότατα θα φθάσουμε έως την Άνοιξη του 2021 δηλαδή μετά από ένα χρόνο για να σταθεροποιηθεί και ελεγχθεί πλήρως η κατάσταση.
Κατά την Ολλανδική τράπεζα η παγκόσμια ύφεση δεν είναι απλά το βασικό σενάριο αλλά το κύριο ερώτημα είναι σε τι βάθος θα φθάσει η παγκόσμια ύφεση.
Οι αγορές πρέπει τώρα να αποδεχθούν μια αλήθεια υποστηρίζει η Rabobank είμαστε σε πόλεμο.
Οι κυβερνήσεις όταν διεξάγεται πόλεμος κλείνουν τα διεθνή σύνορα.  
Τα σχολεία σταματούν να λειτουργούν, οι επιχειρήσεις εντός και εκτός συνόρων κλείνουν.
Οι ηλικιωμένοι και τα μικρά παιδιά απομονώνονται για εβδομάδες ή για μήνες.
Ο στρατός μπορεί να χρειαστεί να ενεργοποιηθεί, να κατέβει στους δρόμους για να βάλει τάξη στην διανομή φαγητού.
Οι αλυσίδες εφοδιασμού έχουν καταρεύσει και οι εμπειρογνώμονες για τους ιούς προσπαθούν να βρουν το εμβόλιο για τις ΗΠΑ ή για την Γερμανία και αντιμάχονται η μια πλευρά την άλλη.
Όλα αυτά δεν τα έχουμε βιώσει ως κοινωνίες εν καιρώ πολέμου;
Πώς αλλιώς αντιδρά κανείς στην κλίμακα και το εύρος των άχρηστων φορολογικών πακέτων που ανακοινώνουν οι ΗΠΑ.
Αυτοί οι δημοσιονομικοί λογαριασμοί πρόκειται να γίνουν όλο και μεγαλύτεροι.
Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να υποστηρίξουν τα νοικοκυριά, τους αυτοαπασχολούμενους και τις επιχειρήσεις ειδάλλως η κατάρρευση τύπου ντόμινο είναι μονόδρομος.
Όλα αυτά δεν τα έχουμε βιώσει ως κοινωνίες εν καιρώ πολέμου;
Και τι άλλο, εκτός από τον πόλεμο ή την απόλυτη καταστροφή, η FED εν μέσω πανικού μείωσε τα επιτόκια στο 0% ενώ την ίδια στιγμή δηλώνει ότι η αμερικανική οικονομία «πάει καλά»
Η Fed ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει 700 δισεκατομμύρια δολάρια σε QE, και επίσης έχει διαθέσιμα 5,5 τρισεκατομμύρια δολάρια εάν χρειαστεί.
Όλα αυτά συνήθως τα βλέπουμε εν καιρώ πολέμου.
Παραδόξως, η Κίνα μπορεί να είναι μία από αυτές τις εξαιρέσεις λόγω της κατάρρευσης του χρέους και του πληθωρισμού και του φόβου.
Τα στοιχεία που δίνει η Κίνα στην δημοσιότητα για τους οικονομικούς δείκτες τους πιστεύει κανείς;
Οι αγορές καταρρέουν σαν να μην υπάρχει αύριο.
Όλα αυτά συμβαίνουν εν καιρώ ειρήνης ή εν καιρώ πολέμου;
Με λίγα λόγια, τα μεγάλα πολιτικά πυροβόλα όπλα που έχουν ενεργοποιηθεί  πυροβολούν.
Αλλά και πάλι ποια είναι η αποτελεσματικότητα τους;
Στην τελευταία – συγκλονιστική - έκθεση του το Βρετανικό Public Heath England αναφέρει ότι η κρίση του κορωνοιού δεν θα τελειώσει στο δεύτερο τρίμηνο, ή ακόμη και στο β΄ 6μηνο του 2020.
Αντίθετα, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την άνοιξη του 2021, προβλέπει το 80% του πληθυσμού να μολύνεται, 7,9 εκατομμύρια θα νοσηλευτούν ενώ θα πεθάνουν μεταξύ  318.660 έως 531.100 άνθρωποι με ποσοστό θνησιμότητας περίπου 1% .
Εν καιρώ πολέμου οι κυβερνήσεις ενεργοποιούν μια σειρά από νομισματικά και φορολογικά όπλα.
Αλλά αυτά έρχονται σε αντιπαράθεση με την μοίρα τους, ο οικονομικός και επιχειρηματικός κύκλος έχει γυρίσει σε καθαρά καθοδικό κανάλι και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει.
Ακόμα και η ιδέα των κεντρικών τραπεζών και των κυβερνήσεων που κάνουν τα πάντα – παραβιάζοντας όλες τις αρχές τους - έως ότου περάσει αυτή η κρίση, με όλες τις εξίσου σοβαρές κοινωνικοοικονομικές και κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις, δεν είναι η πραγματική μάχη.
Η πραγματική μάχη είναι ο κορωνοιός.
Ακόμη και τα χρήματα από το ελικόπτερο θα ήταν απλώς παρηγορητικά έως ότου αντιμετωπιστεί ο κορωνοιός.
Οι πόλεμοι καταστρέφουν τις οικονομίες.
Καταρρέουν νομίσματα.
Αλλάζουν καθεστώτα.
Μετατοπίζουν τα σύνορα.
Ξαναγράφουν τις κοινωνικές συμβάσεις.
Αλλάζουν και την εθνική ταυτότητα και την ψυχολογία.
Αν αυτή είναι μια πραγματική παγκόσμια επιδημία που διαρκεί μέχρι να βρεθεί το  εμβόλιο σε 18 μήνες τότε το παγκόσμιο κόστος θα είναι τεράστιο.
Εξακολουθούν να υπάρχουν φωνές που υποδηλώνουν ότι αυτό θα τελειώσει σε λίγες εβδομάδες και μια ανάκαμψη σχήματος V θα μας επαναφέρει στα φυσιολογικά επίπεδα.
Αυτό θα διαψευστεί μετά βεβαιότητας.
Ο πλανήτης βρίσκεται σε πόλεμο και το ερώτημα είναι πόσες ανθρώπινες ζωές θα μας κοστίσει και τι οικονομικό σοκ θα προκαλέσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης