Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling (ESM): Εντυπωσιακή η θέληση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις

Regling (ESM): Εντυπωσιακή η θέληση της Ελλάδας για μεταρρυθμίσεις
H κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι διπλή: το μεταναστευτικό και ο κορωνοϊός, δήλωσε ο επικεφαλής του ESM, Klaus Regling.
Άκρως εντυπωσιασμένος δήλωσε ο επικεφαλής του Ενιαίου Μηχανισμού Σταθερότητας, Klaus Regling, από την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στην εφαρμογή περαιτέρω μεταρρυθμίσεων.
«H κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι διπλή: το μεταναστευτικό και ο κορωνοϊός» δήλωσε ο Κlaus Regling, για να υποστηρίξει κατόπιν ότι υπάρχουν αδυναμίες, αλλά παρατηρείται και σημαντική πρόοδος.
Για το μεταναστευτικό, ο επικεφαλής του ESM είπε: Τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης.
Στο μεταξύ, σε ερώτηση που απαντήθηκε από τους επικεφαλής του Eurogroup, επισημάνθηκε πως η Ελλάδα θα έχει τον απαιτούμενο δημοσιονομικό χώρο για να αντεπεξέλθει στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία, χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια ιδιαίτερη αναφορά για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕSM), Klaus Regling, είχε υποδεχθεί πρόσφατα (7/3) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στη συνάντηση οι κ. Μητσοτάκης και Regling συζήτησαν για την επιτυχημένη εξέλιξη της πέμπτης αξιολόγησης, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, αλλά και για την αντιμετώπιση εξωγενών κινδύνων όπως είναι ο κορωνοϊός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης