Διεθνή

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -2,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο του 2020

Ιαπωνία: Υποχώρησε κατά -2,3% η βιομηχανική παραγωγή, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο του 2020
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα η βιομηχανική παραγωγή της χώρας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1%
Πτώση κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας, σε ετήσια βάση, τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (17/3) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις.
Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως σημείωσε πτώση της τάξεως του -2,3% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο του 2019, έναντι ετήσιας πτώσης -3,1% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για ετήσια πτώση της τάξεως του -2,5%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, η βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1% έναντι μηνιαίας ανόδου +1,2% τον Δεκέμβριο και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στο +0,8%.
Οι αποστολές της χώρας αυξήθηκαν κατά +0,6% σε μηνιαία βάση, ενώ ο δείκτης αποθεμάτων σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,6% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2019.
Σημειώνεται ότι οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για μηνιαία πτώση των αποστολών κατά -0,2% και μηνιαία άνοδο των αποθεμάτων κατά +1,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης