Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Eurobank Equities: Κορυφαία αμυντική επενδυτική επιλογή η Τέρνα Ενεργειακή

tags :
Eurobank Equities: Κορυφαία αμυντική επενδυτική επιλογή η Τέρνα Ενεργειακή
Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι ηλεκτροπαραγωγοί ΑΠΕ έχουν διασφαλισμένες σταθερές χρηματοροές, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατανάλωση ρεύματος λόγω του κορωνοϊού
Ως ένα από τα καλύτερα «επενδυτικά καταφύγια» χαρακτηρίζει η Eurobank Equities την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή στην υφιστάμενη συγκυρία. Σε πρόσφατη έκθεσή της για το επενδυτικό «τοπίο» στην εγχώρια αγορά, όπως αυτό διαμορφώνεται με τους κλυδωνισμούς που επέφερε ο κορωνοϊός, η χρηματιστηριακή κατατάσσει την εταιρεία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στις κορυφαίες αμυντικές επενδυτικές επιλογές στα τρέχοντα δεδομένα.
Σύμφωνα με την Eurobank Equities, το γεγονός αυτό οφείλεται στην αμυντική φύση της ίδιας της δραστηριότητας της ΤΕΝΕΡΓ, δηλαδή τη διαχείριση και ανάπτυξη μονάδων ΑΠΕ. Κι αυτό γιατί οι ηλεκτροπαραγωγοί από ανανεώσιμες πηγές έχουν προτεραιότητα έγχυσης στο δίκτυο, την ίδια στιγμή που το πλαίσιο αποζημίωσης των μονάδων ΑΠΕ (μέσω συμβάσεων τόσο Feed in Tarriff, όσο και Feed in Premium) διασφαλίζει σταθερές τιμής πώλησης της «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας.

Σταθερά έσοδα

Επομένως, όπως προσθέτει η χρηματιστηριακή, για εταιρείες όπως η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι διασφαλισμένες οι σταθερές χρηματοροές από τη λειτουργία του χαρτοφυλακίου τους, ανεξάρτητα από την πορεία που θα ακολουθήσει η κατανάλωση ρεύματος. Μία πορεία που αυτή τη στιγμή κινείται καθοδικά με την περιστολή της οικονομικής δραστηριότητας λόγω των μέτρων περιορισμού εξάπλωσης του κορωνοϊού και η οποία δεν μπορεί να προβλεφθεί πώς θα εξελιχθεί, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να προβλεφθεί ούτε ο χρονικός ορίζοντας ισχύος αυτών των μέτρων, αλλά και ούτε αν θα χρειαστεί να ληφθούν ακόμη περισσότερες ανάλογες πρωτοβουλίες.

Στα 1,39 GW η υφιστάμενη εγκατεστημένη ισχύς

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της ΤΕΡΝΕΡΓ ανέρχεται σε 1.390 MW. Συγκεκριμένα, έχει εγκαταστήσει 607 MW στην Ελλάδα, 651 MW στις ΗΠΑ και 132 MW στην Ν.Α. Ευρώπη.
Μάλιστα, η εταιρεία πρόκειται σύντομα να αυξήσει την εγχώρια εγκατεστημένη ισχύς της, καθώς χθες (16/03) ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της εξαγοράς αδειοδοτημένων κι υπό αδειοδότηση αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 270 MW της εταιρείας RF Ομαλιές από την RF Energy. Έτσι, άνοιξε τον δρόμο ώστε να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα την κατασκευή αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος άνω των 180 MW, από το εν λόγω χαρτοφυλάκιο στην Εύβοια.
Πέραν των ανωτέρω νέων επενδύσεων σε αιολικά πάρκα στην Εύβοια, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έχει ήδη δρομολογήσει επιπλέον επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. ευρώ, οι οποίες αφορούν σε νέα αιολικά πάρκα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, σε έργα περιβάλλοντος, αλλά και σε έργα αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, όπως τον υβριδικό σταθμό Αμαρίου στην Κρήτη και το έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία.

Κ.Δ.
πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης