Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση εάν επιδεινωθεί η οικονομία

Kuroda (BoJ): Θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω νομισματική χαλάρωση εάν επιδεινωθεί η οικονομία
Ο πρόεδρος της Τράπεζας της Ιαπωνίας τόνισε ότι οι κινήσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι «ιδιαίτερα ασταθείς»
Την ετοιμότητα της Bank of Japan να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής της πολιτικής εάν επιδεινωθεί η κατάσταση της ιαπωνικής οικονομίας, εξέφρασε σήμερα (17/3) ο επικεφαλής της τράπεζας, Haruhiko Kuroda, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον του Κοινοβουλίου.
Ειδικότερα, ο κ. Kuroda δήλωσε ότι «η νομισματική πολιτική έχει να διαδραματίσει έναν ρόλο στην αντιμετώπιση της πτώσης που έχει προκαλέσει η έξαρση του κορωνοίού», διευκρινίζοντας ότι «εάν η οικονομία επιδεινωθεί περαιτέρω, θα εξετάσουμε πρόσθετα μέτρα χαλάρωσης».
«Οι κινήσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ιδιαίτερα ασταθείς», υπογράμμισε ο επικεφαλής της BoJ, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «θέλουμε να διατηρήσουμε τις αγορές σταθερές μέσω της νομισματικής πολιτικής».
Ωστόσο, ο κ. Kuroda δευκρίνισε ότι «δεν πιστεύουμε πως η νομισματική πολιτική μπορεί να λύσει τα πάντα», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «θέλουμε να αποτρέψουμε την επιδείνωση του κλίματος μέσω των αποφάσεων πολιτικής».
Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «ενώ το έργο της κυβέρνησης αφορά τον περιορισμό του ιού και την προστασία των θέσεων εργασίας, ο ρόλος που πρέπει να διαδραματίσει η Bank of Japan είναι να μην επιτρέψει στις χρηματοπιστωτικές αγορές να στερέψουν».
«Ενα η οικονομία επιδεινωθεί περαιτέρω, θα λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης», επανέλαβε ο κ. Kuroda, μία μέρα μετά την απόφαση της τράπεζας να αυξήσει τις αγορές ETFs και J-REITs, καθώς και να διατηρήσει αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο -0,1%.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της ημέρας η Bank of Japan δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε παροχή επιπλέον ρευστότητας στην οικονομία κατά τους επόμενους τρεις μήνες, προκειμένου να διατηρήσει τη σταθερότητα στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης