Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΕΕΤ: Αναστέλλεται η πληρωμή επιχειρηματικών δανείων για 6 μήνες, έως 9/2020

tags :
ΕΕΤ: Αναστέλλεται η πληρωμή επιχειρηματικών δανείων για 6 μήνες, έως 9/2020
Για το χρονικό διάστημα της αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά
Την διευκόλυνση των επιχειρήσεων ανακοινώνει η Ελληνική Ενωση Τραπεζών σε σχέση με τις οφειλές στεγαστικών δανείων.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
H Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοινώνει την απόφαση των Ελληνικών Τραπεζών μελών της να στηρίξουν ενεργά την ελληνική οικονομία
Οι Ελληνικές Τράπεζες, μέλη της ΕΕΤ, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συνεργάζονται με την Κυβέρνηση και τις Εποπτικές Αρχές, ώστε να συμβάλλουν με όσες δυνάμεις διαθέτουν  στην αντιμετώπιση της αρνητικής αυτής συγκυρίας.
Ως άμεση πρωτοβουλία και λαμβάνοντας υπόψη την ευελιξία που παρέχουν οι εποπτικές αρχές υπό τις παρούσες ακραίες συνθήκες,  ανακοινώνουν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων τα οποία περιλαμβάνουν αναστολή  καταβολής των δόσεων  κεφαλαίου (χρεωλύσια)  που οφείλονται από σήμερα  μέχρι, τουλάχιστον, την 30η/9/2020.
Η διευκόλυνση αφορά νομικά πρόσωπα που ανήκουν σε κλάδους, οι οποίοι πλήττονται άμεσα από την παρούσα κρίση.
Συγκεκριμένα, οι παραπάνω δανειολήπτες δύνανται να αιτηθούν τη μεταγενέστερη καταβολή χρεωλυσίων, με παράταση της διάρκειας των πιστώσεων, αρκεί τα δάνειά τους να ήταν ενήμερα την 31η/12/2019. 
Για το χρονικό διάστημα της παραπάνω αναστολής, οι συμβατικοί τόκοι καταβάλλονται κανονικά.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνούν με την τράπεζα συνεργασίας τους, υποβάλλοντας το σχετικό αίτημα.

Τι ανέφερε το www.bankingnews.gr από τις 16 Μαρτίου 2020

Τράπεζες: Οχι σε λύσεις φασόν για την εξυπηρέτηση των δανείων που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα από τον κορωνοϊό (δείτε εδώ)

Πολύ περιορισμένα μέτρα και μόνον για τις επιχειρήσεις φαίνεται πως θα λάβουν σε πρώτη φάση οί τράπεζες.
Σύμφωνα με τη σύσκεψη που διενεργήθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος  και τελείωσε προ όλίγου οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Ενωση τραπεζών και δεν πρόκειται να είναι φασόν.
Οι Ceos των τραπεζών συναντήθηκαν με τον επόπτη.
Θα αφορούν όσες επιχειρήσεις ήταν ενήμερες ή ρυθμισμένες αλλά και πάλι ενήμερες ως προς τη ρύθμιση στις 31.12.19 και έχουν πληγεί άπό την κρίση.
Γι' αυτές τις επιχειρήσεις οι τράπεζες θα εξετάσουν κάθε φάκελλο χωριστά και θα καταλήξουν σε αποφάσεις γιατί οτιδήποτε άλλο δεν θα γίνει αποδεκτό από τον SSM σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές.
Ωστόσο υπάρχουν τράπεζες οι οποίες χθες συζητούσαν ρυθμίσεις για ιδιώτες και κατά δεύτερο λόγο για επιχειρήσεις.
Το τραπεζικό πάνελ όπως όλα δείχνουν θα ξανακαθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ωστόσο οι ρυθμίσεις δεν θα είναι συνολικές ούτε μαζικές αλλά θα αφορούν κάθε τράπεζα χωριστά.
Υπενθυμίζεται πως τα πιστωτικά ιδρύματα αντιμετωπίζουν ορατό το φάσμα μιας νέας γενιάς κόκκινων δανείων των λεγόμενων κορωνοδανείων ωστόσο όπως όλα δείχνουν δεν επιθυμούν να τρέξουν όλοι μαζί προς μια κατεύθυνση.
Υπενθυμίζεται πως χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας είχε πει πως θα ζητούσε από τις τράπεζες ένα μικρό πάγωμα των δόσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης