Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Αmazon θα επιτρέπει την πώληση μόνο προϊόντων πρώτης ανάγκης

Κορωνοϊός: Η Αmazon θα επιτρέπει την πώληση μόνο προϊόντων πρώτης ανάγκης
Σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε σε όλους τους συνδρομητές της, η Amazon καθορίζει ποια προϊόντα θα επιτρέπεται να πωλούνται
Ο αμερικανικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, Amazon, αναστέλλει όλες τις πωλήσεις μη βασικών προϊόντων λόγω του κορωνοϊού μέχρι τις 5 Απριλίου ώστε να απελευθερωθεί χώρος στις αποθήκες της στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Σε ενημερωτικό σημείωμα που απέστειλε σε όλους τους επίδοξους πωλητές, καθορίζει πέντε βασικά προϊόντα τα οποία στο εξής θα μπορούν να τυγχάνουν διαπραγμάτευσης και πώλησης μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας της.
Ως εκ τούτου, μέσω Amazon, θα μπορεί κανείς να αγοράσει μόνο καθαριστικά προϊόντα, προϊόντα βρεφικής περιποίησης, ομορφιάς και κλινικής φροντίδας, φρούτα και λαχανικά, ζωοτροφές και ιατρικό εξοπλισμό.
Η συγκεκριμένη απόφαση από τους ιθύνοντες της εταιρείας ελήφθη μετά την ανακοίνωση ότι ο αμερικανικός ηλεκτρονικός κολοσσός πρόκειται να προχωρήσει σε 100.000 νέες προσλήψεις.
Πιο συγκεκριμένα, η Amazon ανακοίνωσε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 ότι πρόκειται να προσλάβει 100.000 νέους υπαλλήλους για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καταναλωτών, που έχουν αυξήσει θεαματικά τις online παραγγελίες τους λόγω του κορωνοϊού.
Μάλιστα, ο γίγαντας του διαδικτυακού εμπορίου αναμένεται να αυξήσει την αμοιβή των υφιστάμενων υπαλλήλων του κατά δύο δολάρια την ώρα.
Αυτό το μέτρο αφορά τους εργαζόμενους στις αποθήκες της εταιρείας, στα κέντρα διανομής και στα παντοπωλεία Whole Foods.
Οι εργαζόμενοι της Αmazon στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα λάβουν παρόμοια αύξηση.
«Διαπιστώνουμε μια σημαντική αύξηση της ζήτησης, κάτι το οποίο σημαίνει πως οι ανάγκες μας είναι πρωτοφανείς για αυτή τη χρονική περίοδο» δήλωσε ο Dave Clark, ο οποίος εποπτεύει την αποθήκη και το δίκτυο διανομής της Amazon.
Eπίσης, η εταιρεία προειδοποίησε τους καταναλωτές πως λόγω φόρτου ενδεχομένως να σημειωθούν καθυστερήσεις στην παράδοση εμπορευμάτων.
Η Amazon είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εργοδότης στην Αμερική μετά τη Walmart, με περίπου 800.000 υπαλλήλους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης