Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υψηλή έκθεση στις επιπτώσεις του κορωνοϊού για το 9% των επιχειρήσεων στις ΕΜΕΑ

Moody's: Υψηλή έκθεση στις επιπτώσεις του κορωνοϊού για το 9% των επιχειρήσεων στις ΕΜΕΑ
Οι κλάδοι που θα επηρεαστούν περισσότερο από τον κορωνοϊό στις ΕΜΕΑ 
Το 9% των επιχειρήσεων –που εξετάστηκαν από τον αμερικανικό οίκο- της περιοχής EMEA (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική) παρουσιάζουν υψηλή έκθεση στις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's Investors Service, συμπληρώνοντας ότι στο 54% παρατηρείται μέτρια έκθεση.
«Πολλές επιχειρήσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική θα δουν την κερδοφορία τους να πλήττεται από την πανδημία του κορωναϊού.
Τα έσοδα μειώνονται, τα περιθώρια κέρδους συρρικνώνονται και οι εφοδιαστικές τους αλυσίδες διαταράσσονται.
Οι εταιρείες που ήδη έχουν μικρή ρευστότητα και είναι πιο χαμηλά στην πιστοληπτική κλίμακα θα κινδυνέψουν περισσότερο εάν η πανδημία διαρκέσει πολύ», αναφέρει ο οίκος, ενώ σημειώνει πως οι κλάδοι τομείς με μεγάλη έκθεση περιλαμβάνουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες, τους αερομεταφορείς, τη ναυτιλία, τα καταλύματα, τον κλάδο της ψυχαγωγίας και της εστίασης.
Βέβαια, ο αντίκτυπος στην πιστοληπτική ικανότητα θα εξαρτηθεί από την ικανότητα τους να προσαρμόσουν τις δραστηριότητες τους και τις χρηματοοικονομικές τους λειτουργίες και να διατηρήσουν επαρκή επίπεδα αποθεμάτων ρευστότητας, αναφέρει ο οίκος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης