Τελευταία Νέα
Διεθνή

FIFA: Βοήθεια 10 εκατ. δολ. στον ΠΟΥ για τον κορωνοϊό

FIFA: Βοήθεια 10 εκατ. δολ. στον ΠΟΥ για τον κορωνοϊό
Η FIFA στηρίζει τον ΠΟΥ στη μάχη κατά του κορωνοϊού 
Να δωρίσει 10 εκατ. δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) αποφάσισε η FIFA, ενώ, παράλληλα, εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός παγκόσμιου ταμείου βοηθείας, προς στήριξη των ομοσπονδιών που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση, η οποία συνδέεται με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του κορωνοϊού.
Τα παραπάνω γνωστοποίησε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, με μια μακροσκελή ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα (17/3), μετά την απόφαση να αναβληθεί το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.
Η διοργάνωση ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2021.
«Χάρη στη σταθερή οικονομική της κατάσταση, η FIFA είναι σε θέση να προτείνει προληπτικά μέτρα αλληλεγγύης που στοχεύουν ειδικά στην έκτακτη ανάγκη για τον κορονοϊό», δήλωσε ο Ινφαντίνο.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρώτος παράγοντας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου θα συζητηθούν σε συνεδρίαση που θα διεξαχθεί αύριο (18/3), σε τηλεδιάσκεψη, και είναι τα ακόλουθα:

-Άμεση συνεισφορά 10 εκατ. δολαρίων από τη FIFA στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

-Συζήτηση για τη δυνατότητα δημιουργίας ενός παγκόσμιου ταμείου βοήθειας του ποδοσφαίρου, προκειμένου να βοηθηθούν τα μέλη της ποδοσφαιρικής κοινότητας που πλήττονται από αυτή την κρίση.

-Ενθάρρυνση όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου να συμβάλλουν σε αυτές τις προσπάθειες.

«Η FIFA θα παραμείνει σε τακτική επαφή με όλα τα μέλη της ποδοσφαιρικής κοινότητας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.
Όπως είπα χθες, οι δύσκολες περιστάσεις προσφέρουν στους ανθρώπους την ευκαιρία να συναντηθούν, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν με συλλογικό πνεύμα και να γίνουν ισχυρότεροι και καλύτερα προετοιμασμένοι για το μέλλον.
Και αυτή είναι η πρόθεση της FIFA».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης