Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στα 418 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, 5 οι νεκροί - Τσιόδρας: Τα κρούσματα είναι 2.000 με 3.000 - Απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων

tags :
Στα 418 κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, 5 οι νεκροί - Τσιόδρας: Τα κρούσματα είναι 2.000 με 3.000 - Απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων
Πέτσας: Είμαστε σε πόλεμο, αυστηρά μέτρα σε όσους αισχροκερδούν
(upd4) Σε 2.000 με 3.000 κρούσματα εκτιμά ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα η ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα, όπως ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.
Παράλληλα ανακοίνωσε 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τα συνολικά κρούσματα να ανέρχονται σε 418.
Τα 64 είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.
Νοσηλεύονται 79 άτομα ενώ 13 είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία αναφοράς.
Οπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 70 έτη.
Τα περισσότερα κρούσματα απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης βρίσκονται στην Αθήνα ενώ έχουν ληφθεί για εξέταση 6.000 δείγματα.
Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, υπογράμμισε.
Μάλιστα ο κ. Τσιόδρας διευκρίνησε αναφερόμενος στη θεραπεία των ασθενών που νοσούν βαριά ότι, στην Ελλάδα εφαρμόζουμε και κάποια από τα μοντέλα της Γαλλίας, που όπως φάνηκε σε πρόσφατη μελέτη οδήγησαν σε αρνητικοποίηση το 96% των ασθενών που την ακολούθησε.
Τόνισε δε, πως υπάρχουν καλά νέα και από την Κίνα όπου, όπως ανέφερε, υπάρχει θεραπεία με χρήση νέου φαρμάκου, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση στον ιό εντός τεσσάρων ημέρων από τη λήψη του.
Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι πρέπει όλοι να λειτουργούμε σα να φέρουμε ήδη τον κορωνοϊό και να λαμβάνουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστεύουμε τους γύρω μας.
Μάλιστα, ο κ.Τσιόδρας, αφού σημείωσε ότι ένα τεστ μπορεί να βγει αρνητικό, αν ο ασθενής βρίσκεται στο στάδιο της επώασης του κορωνοϊού, επισήμανε ότι ακόμη και μέλη της ιατρικής κοινότητας προκαλούν πανικό.
Οπως είπε σε όλο τον κόσμο, υποκαταγράφεται η πορεία της επιδημίας, όχι μόνο στην Ελλάδα.
Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων έκρινε ότι ακόμη και εκτεθειμένοι στον ιό νοσοκομειακοί πρέπει να συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο σύστημα υγείας.
Ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανανέωσε αποτελέσματα κλινικής μελέτης σε ανθρώπους από τη Γουχάν με καλά αποτελέσματα, είπε, ενώ αντίστοιχο σχήμα φαρμάκων από ομάδα Γάλλων ειδικών -που χρησιμοποιείται και στην Ελλάδα- έχει επίσης καλά αποτελέσματα.

Νέους περιορισμούς στη μετακίνηση εκτός σπιτιού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς

Από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις με συμμετοχή 10 ή περισσότερων ατόμων, με κύρωση διοικητικού προστίμου 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών ανακοίνωσε κατά τη σημερινή (18/3) ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.
Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσες σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.
Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουγούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων.
Επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στοι μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικεγενιακού τους κύκλου.
Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

Πέτσας: Είμαστε σε πόλεμο

Είμαστε σε πόλεμο, στόχος μας είναι να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, συμπυκνώνοντας σε αυτές τις προτάσεις τη στρατηγική στόχευση της κυβέρνησης απέναντι στην επέλαση του ιού που έχει αφήσει πίσω της ήδη 5 νεκρούς στην Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει την απαγόρευση και περιστολή των συναθροίσεων πάνω από έναν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων,
«Εμείς σήμερα θα προχωρήσουμε ένα βήμα ακόμη, με την έννοια ότι θα προχωρήσουμε σε μία απαγόρευση ή περιστολή των συναθροίσεων πάνω από έναν αριθμό ατόμων» ανέφερε ο κ. Πέτσας με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, όπως έχει γίνει και σε άλλες περιοχές παγκοσμίως.
«Είμαστε σε πόλεμο, και στον πόλεμο υπάρχουν θύματα, ωστόσο αυτοί που θέλουν να παραβιάσουν τους κανόνες και αυτοί που αισχροκερδούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολύ αυστηρά μέτρα» ανέφερε ο κ.Πέτσας, τονίζοντας για μια ακόμα φορά ότι βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.
Παράλληλα, αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης στις επιχειρήσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα Τετάρτη 18/3, ο κ.Πέτσας σημείωσε ότι θα στηρίξουμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους που έκλεισαν τα καταστήματά τους αλλά θα στηριχθούν και αυτοί που θα έχουν μεγάλη απώλεια του τζίρου.
«Θέλουμε να μας εμπιστευτούν όλοι και στόχος είναι να μην γίνουν απολύσεις και καταστρατηγήσεις», τόνισε ο κ. Πέτσας, επισημαίνοντας ακόμα ότι τα μέτρα των 2 δις ευρώ είναι το πρώτο απαραίτητο μέτρο στήριξης.
«Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να στηρίξουμε την οικονομία» είπε ο κ.Πέτσας, αναφέροντας ότι ενημερώνουμε τους πολίτες συνεχώς και ότι ο πρωθυπουργός θα απευθύνει μηνύματα γι' αυτόν τον λόγο
«Απαιτείται ψυχραιμία.
Δίνουμε μάχη για να εξαπλωθεί η διασπορά του ιού σε βάθος χρόνου» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος χαρακτήρισε υπεύθυνη την στάση της αντιπολίτευσης, και συγκεκριμένα τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ανέφερε χαρακτήρισε σοβαρές τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Στα 418 τα κρούσματα, 5 οι νεκροί

Συνολικά 418 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας επίσημη ενημέρωση του υπουργεία Υγείας, εκ των οποίων 31 είναι νέα.
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη νόσο, ανήλθε σε 5.
Ενημέρωσε επίσης πως 14 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Συνολικά 64 κρούσματα είναι απροσδιόρισης πηγής μετάδοσης.
Συνολικά 79 άνθρωποι νοσηλεύονται εκ των οποίων οι 13 είναι διασωλημένοι σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
Όλοι λαμβάνουν αντιική θεραπεία.
Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων είναι τα 69 έτη.
Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 4.900 δείγματα και 14 άνθρωποι πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.
Από τα καταγεγραμμένα κρούσματα, από ηλικία 0-17 ετών είναι τα 11, από ηλικία 18-39 είναι τα 59 και από την ηλικία 40-64 είναι τα 132, και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή 185, αφορούν ανθρώπους άνω των 65 ετών.
Όσον αφορά τα στατιστικά που σχετίζονται με τους πέντε θανάτους στην Ελλάδα, ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 68 έτη και ήταν όλοι άνδρες.
Μέχρι σήμερα 14 άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν για τον ιό, έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας.

Από αύριο Πέμπτη 19/3 το διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Από αύριο Πέμπτη 19/3 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το διευρυμένο ωράριο των σούπερ μάρκετ όπως διευκρίνισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.
«Από αύριο το ωράριο για τα σούπερ μάρκετ θα είναι 07:00 το πρωί με 22:00 το βράδυ τις καθημερινές και από τις 09:00 το πρωί με 17:00 το απόγευμα της Κυριακής και θα δούμε αν αυτό θα χρειαστεί να συνεχιστεί» είπε ο υπ.Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως είπε, σήμερα θα εκδοθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που θα προβλέπει και το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου και αυστηρά πρόστιμα για όσους αισχροκερδούν.
Σε ό,τι αφορά στα αντισηπτικά επανέλαβε ότι από την Παρασκευή 20/3 ξεκινάει η παράδοση μιας μεγάλης παραγωγής αντισηπτικών ενώ με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προβλέπεται και η απλοποίηση των διαδικασιών για την εισαγωγή αιθυλικής αλκοόλης οπότε θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγή και η τροφοδοσία της αγοράς.
Ο κ.Γεωργιάδης τόνισε ακόμη, ότι έχουν καταγραφεί αποθέματα 1.250.000 τεμαχίων μασκών και ότι έχουν γίνει και νέες παραγγελίες και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εισαγωγές αυτών των απαραίτητων ειδών να κατασχεθούν στα τελωνεία εφόσον έχουν δηλωθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
«Θα κατασχεθούν μόνο στην περίπτωση που δεν δηλωθούν για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα αισχροκέρδειας» τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος είπε ότι με τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου θα υπάρχει εξουσιοδότηση στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για μεγάλα πρόστιμα.

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για πολίτες εκτός ΕΕ

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμενα, από σήμερα (18/3) στις 06:00 το πρωί δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες που δεν είναι Έλληνες ή από χώρες της ΕΕ.
Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε πως «δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στη χώρα μας πολίτες χωρών εκτός ΕΕ, παρά μόνο για απολύτως αναγκαία συνθήκη, που σχετίζεται αποκλειστικά για επείγουσα εργασία ή οικογένεια».
«Έλληνες και αλλοδαποί από χώρες της ΕΕ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά με την ηχηρή σύσταση πως θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για 14 μέρες» τόνισε.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε περιορισμούς στην κυκλοφορία προσφύγων και μεταναστών στους καταυλισμούς.
«Στο πλαίσιο της διάδοσης του κορωνοϊού για τα ΚΥΤ, περιορίζεται η κυκλοφορία στους διανέμοντες στα ΚΥΤ. Θα δίνεται η δυνατότητα μετάβασης ατόμων ανά μικρές ομάδες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.
Ακόμη τόνισε πως θα απαγορευθεί προσωρινά στις λαϊκές αγορές, η διάθεση προϊόντων τα οποία δεν σχετίζονται με τροφές ενώ θα απογορεύεται ο ελλιμενισμός ιδιωτικών σκαφών από το εξωτερικό.
«Είμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό - Μπορούμε και πρέπει να νικήσουμε» τόνισε καταλήγοντας ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ξεκινά η λειτουργία του κέντρου ιχνηλάτησης του κορωνοϊού στη ΓΑΔΑ

Σε δοκιμαστική λειτουργία βρίσκεται το κέντρο ιχνηλάτησης κρουσμάτων του κορωνοϊου Covid-19, που εδρεύει στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Πολιτικής Προστασίας, από αύριο το συγκεκριμένο κέντρο αναμένεται να λειτουργήσει πλήρως.
Σε αυτό, θα εργάζονται συνολικά 100 αστυνομικοί και πυροσβέστες σε βάρδιες από τις εννέα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ.
Αντικείμενο των εργαζόμενων στο κέντρο ιχνηλάτησης, είναι η παραλαβή καταλόγων από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν άτομα, που θα έχουν απευθυνθεί νωρίτερα στον ΕΟΔΥ.
Στη συνέχεια, θα προσπαθούν να καταρτίσουν ολόκληρο το προφίλ των ατόμων, τα ταξίδια, τις επαφές και τα κρούσματά τους, ενώ θα δίνουν και τις σχετικές συμβουλές βάσει των οδηγιών των γιατρών.
Παρών στο κέντρο θα είναι καθημερινά ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου.

Νέα νοσοκομεία στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Την ίδια στιγμή, «θωρακίζεται» το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να αντιμετωπίσει τυχόν αύξηση των κρουσμάτων.
Ήδη το νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ επιστρατεύεται για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών σε ότι αφορά τα κρούσματα ενώ εκμισθώνεται, σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, τo Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Attica στην Ελευσίνα.
Δίνεται ακόμα η δυνατότητα επίταξης, με διάρκεια έως 6 μηνών, κινητών αναλώσιμων και μη που ανήκουν σε ιδιώτες και εμπίπτουν στην έννοια των μεσών ατομικής προστασίας, των φάρμακων και του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού.
Σημειώνεται πως ήδη εδώ και δύο 24ωρα το νοσοκομείο Παμμακάριστος λειτουργεί ως νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό ενώ αναφέρεται προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και το νοσοκομείο Σωτηρία.
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το Υπουργείο Υγείας ενισχύθηκε με 15 εκατ. ευρώ για την προμήθεια αναγκαίου υγειονομικού υλικού και θα ενισχυθεί με επιπλέον 70 εκατ. ευρώ για την πρόσληψη 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.
Οι προσλήψεις έχουν ήδη αρχίσει, έχουν ήδη γίνει 950 προσλήψεις και εκτιμάται ότι οι πρόσθετες χρηματοδοτήσεις θα ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ.

Επιχειρήσεις που αναστέλλεται η λειτουργία τους από 18 Μαρτίου 2020‬
 
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών «για την απόφαση της κυβέρνησης να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης στη χώρα και την αυτόματη ένταξή τους στα όποια μέτρα στήριξης ανακοινωθούν από την κυβέρνηση, από ‪την Τετάρτη 18 Μαρτίου»‬.
  Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος, σύμφωνα με ανάρτηση του νέου υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, η λίστα με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού με βάση τις ακόλουθες δραστηριότητες (αναφέρεται ο αντίστοιχος Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας ΚΑΔ) έως ‪31 Μαρτίου 2020‬ είναι:
 - 4719 'Αλλο λιανικό εμπόριο σε μη εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από είδη ψιλικών ‪47.19.10.01‬ και περιπτέρων ‪47.19.10.02‬ και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.)
- 4741 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών μονάδων υπολογιστών και λογισμικού σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4742 Λιανικό εμπόριο τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4743 Λιανικό εμπόριο εξοπλισμού ήχου και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4751 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4752 Λιανικό εμπόριο σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4753 Λιανικό εμπόριο χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4754 Λιανικό εμπόριο ηλεκτρικών οικιακών συσκευών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4759 Λιανικό εμπόριο επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4761 Λιανικό εμπόριο βιβλίων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4762 Λιανικό εμπόριο εφημερίδων και γραφικής ύλης σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από λιανικό εμπόριο εφημερίδων 47.62.62 και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4763 Λιανικό εμπόριο εγγραφών μουσικής και εικόνας σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4764 Λιανικό εμπόριο αθλητικού εξοπλισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4765 Λιανικό εμπόριο παιχνιδιών κάθε είδους σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4771 Λιανικό εμπόριο ενδυμάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4772 Λιανικό εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4775 Λιανικό εμπόριο καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Λιανικό εμπόριο χαρτιού υγείας, χαρτομάντιλων, μαντιλιών και πετσετών καθαρισμού προσώπου, τραπεζομάντιλων και πετσετών φαγητού, από χαρτί 47.75.76.19 και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4777 Λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων σε εξειδικευμένα καταστήματα, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4778 'Αλλο λιανικό εμπόριο καινούργιων ειδών σε εξειδικευμένα καταστήματα, εκτός από Λιανικό εμπόριο υλικών καθαρισμού 47.78.84, Λιανικό εμπόριο καύσιμου πετρελαίου οικιακής χρήσης, υγραερίου, άνθρακα και ξυλείας 47.78.85, Λιανικό εμπόριο ακατέργαστων αγροτικών προϊόντων π.δ.κ.α. 47.78.87, Λιανικό εμπόριο μηχανημάτων και εξοπλισμού π.δ.κ.α. 47.78.88, και υπηρεσιών ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 4779 Λιανικό εμπόριο μεταχειρισμένων ειδών σε καταστήματα.
- 4781 Λιανικό εμπόριο τροφίμων, ποτών και καπνού, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές, εξαιρουμένων των λαϊκών αγορών (κλείνουν οι δημοτικές αγορές).
- 4782 Λιανικό εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων, σε υπαίθριους πάγκους και αγορές 4789 Λιανικό εμπόριο άλλων ειδών σε υπαίθριους πάγκους και αγορές, πλην χαρτικών, ειδών καθαριότητας και προσωπικής φροντίδας.
- 5520 Καταλύματα διακοπών και άλλα καταλύματα σύντομης διαμονής εκτός εποχικής λειτουργίας.
- 5530 Χώροι κατασκήνωσης, εγκαταστάσεις για οχήματα αναψυχής και ρυμουλκούμενα οχήματα.
- 5610 Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.
- 5621 Δραστηριότητες υπηρεσιών τροφοδοσίας για εκδηλώσεις (catering).
- 5630 Δραστηριότητες παροχής ποτών (χορευτικά κέντρα, αναψυκτήρια, καφέ μπαρ, καφενεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κτλ.), με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery, room service κτλ.) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) στις οποίες δεν επιτρέπεται η χρήση τραπεζοκαθισμάτων και το σερβίρισμα σε αυτά.
- 5914 Δραστηριότητες προβολής κινηματογραφικών ταινιών.
- 7721 Ενοικίαση και εκμίσθωση ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 7722 Ενοικίαση βιντεοκασετών και δίσκων, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 7729 Ενοικίαση και εκμίσθωση άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- 8230 Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων.
- 8510 Προσχολική εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 8520 Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 8531 Γενική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 8532 Τεχνική και επαγγελματική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 8541 Μεταδευτεροβάθμια μη τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 8542 Τριτοβάθμια εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση
- 8551 Αθλητική και ψυχαγωγική εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 8552 Πολιτιστική εκπαίδευση, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 8553 Δραστηριότητες σχολών ερασιτεχνών οδηγών, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 8559 'Αλλη εκπαίδευση π.δ.κ.α., εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 8560 Εκπαιδευτικές υποστηρικτικές δραστηριότητες, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 8891 Δραστηριότητες βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, εξαιρείται η εξ' αποστάσεως εκπαίδευση.
- 9004 Εκμετάλλευση αιθουσών θεαμάτων και συναφείς δραστηριότητες.
- 9101 Δραστηριότητες βιβλιοθηκών και αρχειοφυλακείων.
- 9102 Δραστηριότητες μουσείων.
- 9103 Λειτουργία ιστορικών χώρων και κτιρίων και παρόμοιων πόλων έλξης επισκεπτών.
- 9104 Δραστηριότητες βοτανικών και ζωολογικών κήπων και φυσικών βιοτόπων.
- 9200 Τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα (συμπεριλαμβανομένων καζίνο, χαρτοπαιχτικών λεσχών κτλ.), εξαιρουμένων των υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.14) και υπηρεσιών στοιχημάτων σε απευθείας (on line) σύνδεση (ΚΑΔ: 92.00.21).
- 9311 Εκμετάλλευση αθλητικών εγκαταστάσεων.
- 9312 Δραστηριότητες αθλητικών ομίλων πλην αθλητών και ομάδων που είναι σε προετοιμασία ολυμπιακών αγώνων 2020.
- 9313 Εγκαταστάσεις γυμναστικής.
- 9319 'Αλλες αθλητικές δραστηριότητες πλην αθλητών και ομάδων που είναι σε προετοιμασία ολυμπιακών αγώνων 2020.
- 9321 Δραστηριότητες πάρκων αναψυχής και άλλων θεματικών πάρκων.
- 9329 'Αλλες δραστηριότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας.
- 9602 Δραστηριότητες κομμωτηρίων, κουρείων και κέντρων αισθητικής.
- 9604 Δραστηριότητες σχετικές με τη φυσική ευεξία.
- 881015 Υπηρεσίες κέντρων ημερήσιας φροντίδας ενηλίκων με αναπηρίες.
- ‪47767701‬ Λιανικό εμπόριο ανθέων, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- ‪47767703‬ Λιανικό εμπόριο αποξηραμένων φυτών, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- ‪47767710‬ Λιανικό εμπόριο κομμένων ανθέων και μπουμπουκιών τους, συνθέσεων ανθέων, καθώς και ανθοδεσμών, στεφανιών και παρόμοιων ειδών, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- ‪47767711‬ Λιανικό εμπόριο μερών φυτών, χορταριών, βρύων και λειχήνων, κατάλληλων για διακοσμητική χρήση, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- ‪47767712‬ Λιανικό εμπόριο -μετά από εισαγωγή- ανθέων, με εξαίρεση τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ' οίκον (e-shop κτλ.).
- ‪56292002‬ Υπηρεσίες που παρέχονται από καντίνες αθλητικών εγκαταστάσεων.
- ‪56292004‬ Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία).
- ‪56292005‬ Υπηρεσίες που παρέχονται από φοιτητικά εστιατόρια, με εξαίρεση τις δραστηριότητες που αφορούν διανομή προϊόντων (delivery) και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away).
- ‪82191101‬ Υπηρεσίες παραγωγής φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων.
- ‪82191102‬ Υπηρεσίες πολυγραφήσεων και φωτοαντιγράφων.
- ‪94991601‬ Υπηρεσίες πολιτιστικών συλλόγων και σωματείων.
- ‪94991602‬ Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών.
- ‪96091906‬ Υπηρεσίες γραφείων γνωριμίας ή συνοικεσίων.
- ‪96091908‬ Υπηρεσίες γυαλίσματος υποδημάτων.
- ‪96091909‬ Υπηρεσίες δερματοστιξίας (τατουάζ).
- ‪96091912‬ Υπηρεσίες ιερόδουλου.
- ‪96091916‬ Υπηρεσίες στολισμού εκκλησιών, αιθουσών κλπ (για γάμους, βαπτίσεις, κηδείες και άλλες εκδηλώσεις).
- ‪96091917‬ Υπηρεσίες τρυπήματος δέρματος του σώματος (piercing).
- Η δραστηριότητα όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου «κατάστημα εντός καταστήματος» (shops-in-a-shop), βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα και εκπτωτικά χωριά.
  Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ολοκληρώνει την ανακοίνωσή του σημειώνοντας ότι «θα συνεχίσει να είναι σε συνεχή επαφή με τα αρμόδια υπουργεία και τους εμπλεκόμενους φορείς, για να στηρίξει με συντονισμένες ενέργειες τον εμπορικό κόσμο, με σκοπό να εξαγγελθούν το γρηγορότερο δυνατόν εξειδικευμένα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, που αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την επιβίωση χιλιάδων καταστημάτων και τη διατήρηση των αντίστοιχων θέσεων εργασίας».

www.bankingnews.grΚαλά νέα είχε και από την Κίνα όπου, όπως ανέφερε, υπάρχει θεραπεία με χρήση νέου φαρμάκου, η οποία έδειξε αρνητικοποίηση στον ιό εντός τεσσάρων ημέρων από τη λήψη του.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης