Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δημιουργείται εγγυοδοτικός μηχανισμός για κεφάλαια κίνησης και επιχειρηματικά δάνεια λόγω της κρίσης κορωνοϊού

tags :
Δημιουργείται εγγυοδοτικός μηχανισμός για κεφάλαια κίνησης και επιχειρηματικά δάνεια λόγω της κρίσης κορωνοϊού
Για αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται, θα υπάρξει ενίσχυση 800 ευρώ
Mέτρα στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανακοίνωσε ο Υπ. Ανάπτυξης, Αδ. Γεωργιάδης, υπό την προϋπόθεση όμως να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.
Όπως ανέφερε στην κοινή συνέντευξη Τύπου, η απόφαση του Eurogroup έδωσε τη δυνατότητα στην Ελλάδα να αναπτύξει εργαλεία.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, δημιουργείται εγγυοδοτικός μηχανισμός για κεφάλαια κίνησης και επιχειρηματικά δάνεια λόγω της κρίσης κορωνοϊού, ύψους 3 δισ. και 500 εκατ. ευρώ αντιστοίχως.
-Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις που πλήττονται για το διάστημα 15 Μαρτίου-30 Απριλίου θα δοθεί στις αρχές Απριλίου ενίσχυση 800 ευρώ.
-Επιδότηση επιτοκίου ενήμερων επιχειρηματικών δανείων για 3 μήνες για κλάδους οικονομίας που πλήττονται άμεσα από τον κορονοϊό. Αν συνεχιστεί η κρίση δύναται να επεκταθεί περαιτέρω χρονικό.
-Σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υλοποιηθεί εγγυοδοτικός μηχανισμός για χορηγήσεις δανείων κεφαλαίου κίνηση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις έως 3 δισ. ευρώ.
-Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα χορηγήσει ρευστότητα στις τράπεζες για τη χορήγηση νέων επιχειρηματικών δανείων ύψους έως 2 δισ. ευρώ.
-Σε συνεργασία με τον όμιλο Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δημιουργείται εγγυοδοτικός μηχανισμός για δάνεια επενδυτικού σκοπού έως 500 εκατ. ευρώ.
-Απλοποιούμε το ταμείο επιχειρηματικότητας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, αυξάνουμε τους πόρους του κατά 200 εκατ. για τη χορήγηση νέων δανείων σε επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό με επιδότηση έως 100% του επιτοκίου τους για δύο χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης