Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσακαλώτος για κορωνοϊό: H κυβέρνηση για άλλη μία φορά αποδείχθηκε άτολμη

Τσακαλώτος για κορωνοϊό: H κυβέρνηση για άλλη μία φορά αποδείχθηκε άτολμη
Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναθεωρήσει την πολιτική του, επεσήμανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Άτολμη χαρακτήρισε σε δήλωσή του την κυβέρνηση ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, εομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την εγκάλεσε για την οικονομική πολιτική που ασκείται.
«Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς την επιλογή της να δώσει ένα επίδομα ύψους 800 ευρώ για 1,5 μήνα στους εργαζομένους αντί να καταβάλει το σύνολο του μισθού τους, να μην λάβει οριζόντια μέτρα για το σύνολο της οικονομίας, να μην δώσει έκτακτο επίδομα στα χαμηλά εισοδήματα, να μην απαγορεύσει την δυσμενή μεταβολή συμβάσεων εργασίας.
Η κυβέρνηση μπορεί αυτές τις κρίσιμες ώρες να κατανοεί σιγά-σιγά και φοβικά την αξία του κοινωνικού κράτους και της κρατικής παρέμβασης.
Όμως οι επιλογές της το προηγούμενο διάστημα οδήγησαν την οικονομία σε σημαντική επιβράδυνση ήδη από το 4ο τρίμηνο του 2019.
Οδήγησαν σε ένα ταμειακό αποτέλεσμα για τους πρώτους δυο μήνες του 2020 που υστερεί κατά δύο δισ. σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Και τα αποτελέσματα αυτά αφορούν περίοδο πριν τον ιό. Και αυτό συνέβη γιατί η οικονομία δεν απογειώνεται αλλά βουλιάζει με φοροαπαλλαγές στους οικονομικά δυνατούς και κατάργηση των ενισχύσεων στους αδύναμους.
Ο κ. Μητσοτάκης ανακάλυψε τώρα τη στροφή στο δημόσιο και στις δαπάνες ως απόρροια της έκτακτης ανάγκης.
Τον καλούμε σε μια συνολικότερη αναθεώρηση της αναποτελεσματικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που εισήγαγε.
Με πρώτα βήματα την συνέχιση των προσλήψεων του μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε και ο κ. Μητσοτάκης κατήργησε και τα πιο γενναία μέτρα τόνωσης της οικονομίας.
Το κοινωνικό κράτος δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι μια έκτακτη και πρόσκαιρη στροφή» δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης