Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επικείμενη χρεοκοπία δείχνουν τα ομολογιακά tier 2 των ελληνικών τραπεζών με επιτόκια 31%

Επικείμενη χρεοκοπία δείχνουν τα ομολογιακά tier 2 των ελληνικών τραπεζών με επιτόκια 31%
Τα επιτόκια και οι τιμές στα ομολογιακά τραπεζών και επιχειρήσεων αποτελούν ένα ξεκάθαρο προειδοποιητικό μήνυμα ότι βαδίζουμε ολοταχώς σε επικίνδυνη πρόσκρουση και απαιτούνται άμεσα και γρήγορα μέτρα
Ποιος θα το πίστευε όταν οι ελληνικές τράπεζες εξέδιδαν ομολογιακά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης tier 2 τα οποία συγκέντρωναν ποσά ρεκόρ από προσφορές… ότι λίγες εβδομάδες αργότερα όσοι αγόρασαν χάνουν το 50% της αρχικής τους επένδυσης.
Η κατάρρευση των ομολογιακών δανείων μειωμένης εξασφάλισης των ελληνικών τραπεζών είναι προφανώς απόρροια του παγκόσμιου κραχ που προκαλεί ο κορωνοιός.
Κανείς επενδυτής δεν γνώριζε όταν αγόραζε με ενθουσιασμό τα ελληνικά ομολογιακά δάνεια μειωμένης εξασφάλισης των τραπεζών ότι οι τιμές θα καταρρεύσουν.
Το ξεπούλημα στα ομολογιακά tier 2 των τραπεζών και επιχειρήσεων δεν έχει προηγούμενο, οι αποδόσεις και οι τιμές δείχνουν ότι οι επενδυτές βλέπουν χρεοκοπία ή ότι δεν θα πληρωθούν τα ομόλογα που αγόρασαν.
Η εικόνα καταστροφής δεν έχει προηγούμενο, που ωστόσο μπορεί να αλλάξει εάν αλλάξει το παγκόσμιο κλίμα.
Για την ώρα αποδόσεις και τιμές δείχνουν χρεοκοπία, δείχνουν default.
-Τo ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης της Εθνικής με επιτόκιο έκδοσης 8,25% έχει τιμή 72 μονάδες βάσης και επιτόκιο 18%.
-Τo ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης της Alpha bank με επιτόκιο έκδοσης 4,25% έχει τιμή 47,65 μονάδες βάσης και επιτόκιο 22%
-Τo ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης της Πειραιώς με επιτόκιο έκδοσης 9,75% έχει τιμή 50 μονάδες βάσης και επιτόκιο 31%
-Τo ομολογιακό δάνειο μειωμένης εξασφάλισης της Πειραιώς με επιτόκιο έκδοσης 5,50% έχει τιμή 40 μονάδες βάσης και επιτόκιο 28,50%
-Τo ομολογιακό δάνειο του Ελλάκτωρα με επιτόκιο έκδοσης 6,375% έχει τιμή 64 μονάδες βάσης και επιτόκιο 17,50%
Τα επιτόκια και οι τιμές στα ομολογιακά τραπεζών και επιχειρήσεων αποτελούν ένα ξεκάθαρο προειδοποιητικό μήνυμα ότι βαδίζουμε ολοταχώς σε επικίνδυνη πρόσκρουση και απαιτούνται άμεσα και γρήγορα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης