Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σε αναβολή οδηγείται ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ λόγω κορωνοϊού

tags :
Σε αναβολή οδηγείται ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ λόγω κορωνοϊού
Σε αναβολή οδηγείται ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ λόγω κορωνοϊού
Σε αναβολή θα οδηγηθεί κατά πάσα πιθανότητα η διαγωνιστική διαδικασία πώλησης της ΕΛΒΟ, με τον αρχικό σχεδιασμό να προβλέπει ότι στις 2 Απριλίου ο εκκαθαριστής διαχειριστής, η εταιρεία ΕΥ,  θα ελάμβανε τις προσφορές από τους ενδιαφερόμενους.
Μέχρι  την κατάθεση των προσφορών απομένουν 14 ημέρες.
Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να έχουν περιοριστούν τα κρούσματα ή ο ιός να εισέλθει σε ύφεση.
Οι  θεμιτές προσδοκίες μάλλον δεν φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς τα κρούσματα  από τον κορωνοιό αυξάνονται σε παγκόσμια κλίμακα.
Οι χώρες πυλώνες της ΕΕ όπως είναι η Γερμανία  και η Γαλλία  λαμβάνουν επιπλέον μέτρα  περιορισμού του κορωνοιού, με απαγορεύσεις των  μετακινήσεων.
Αξίζει  να σημειωθεί ότι αρκετές ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν έδρα  χώρες  που λαμβάνουν αυστηρά μέτρα.
Ανάμεσα σε αυτές είναι και το Ισραήλ. 
Η  εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων η Plasan, αναμένεται να είναι ανάμεσα στις υποψήφιες εταιρείες αλλά εξαιτίας του κορωνοιού, ο εκπρόσωπος της εταιρείας δεν μπορεί να επισκεφτεί την  Ελλάδα για να συμπληρώσει με έγγραφα  το φάκελο κατάθεσης.
Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εκπρόσωποι της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann (KMW).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει διαμηνύσει  προς την ΕΥ που έχει αναλάβει  να υλοποιήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού, ότι δεν  πρόκειται να ματαιωθεί  η διαδικασία  πώλησης και η πρόθεση της ηγεσία του υπουργείου είναι η  ολοκλήρωση τη  διαδικασίας.
Η μόνη λύση  που απομένει είναι η χρονική αναβολή με την  προσδοκία να βελτιωθούν οι συνθήκες από την πανδημία του κορωνοιού.
Η  συμμετοχή των ελληνικών επιχειρήσεων δεν φθάνουν για να οδηγήσουν το διαγωνισμό σε  επιτυχή  κατάληξη καθώς κρίνεται αναγκαία η παρουσία ξένων πολυεθνικών ομίλων.        
Σύμφωνα με το τεύχος διακήρυξης, τα περιουσιακά στοιχεία που μεταβιβάζονται με τον κύριο διαγωνισμό πώλησης της ΕΛΒΟ περιλαμβάνουν: ένα οικόπεδο έκτασης 190.206,97 τετραγωνικών μέτρων στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 25 της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου, ένα οικόπεδο έκτασης 76.957 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 26 της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου και ένα οικόπεδο έκτασης 5.322 τ.μ. στο οικοδομικό τετράγωνο (ΟΤ) 26 της βιομηχανικής περιοχής της Σίνδου.
Τα δύο τελευταία ακίνητα αποτελούν ενιαίο οικόπεδο συνολικής έκτασης 82.279 τ.μ., «το οποίο προήλθε από τη συνένωσή τους και μετά τη γενόμενη ανταλλαγή ακινήτων, κατά την οποία ένα διαιρετό τμήμα αυτού έκτασης 6.212 τ.μ. ανταλλάχθηκε με οικόπεδο ίσης έκτασης.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης