Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σωματείο Eurobank: Προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων και η προστασία των δικαιωμάτων

tags :
Σωματείο Eurobank: Προέχει η ασφάλεια των εργαζομένων και η προστασία των δικαιωμάτων
Η Τράπεζα ανταποκρίθηκε άμεσα στα έκτακτα μέτρα
H ασφάλεια των εργαζομένων και η προστασία των δικαιωμάτων αποτελούν προτεραιότητα, τονίζει το Σωματείο των εργαζομένων της Eurobank σε ανακοίνωσή του.
Ειδικότερα, όπως τονίζεται, τα έκτακτα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για τον περιορισμό του κορωνοϊού
CoVid-19, περιέχονται στις 2 ΠΝΠ της 25/02/2020 και 11/03/2020.
Η Τράπεζα, με τη σειρά της, ανταποκρίθηκε άμεσα και η Γ.Δ.Α.Δ. εξέδωσε σειρά Ανακοινώσεων με οδηγίες για την πρόληψη αλλά και για τις ενέργειες που κάνουμε σε κάθε περίπτωση στην διάρκεια της κρίσης και οι οποίες ανανεώνονται καθημερινά.
Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε στην Ανακοίνωση του Διευθ.Συμβούλου, πρώτο μέλημα είναι η προστασία του προσωπικού και προς αυτή την κατεύθυνση θα εφαρμοστούν όλα τα αναγκαία μέτρα.
Θεωρούμε ότι τη δεδομένη στιγμή και υπό το πρίσμα των όσων προαναφέρθηκαν, είναι εντελώς εκτός τόπου και χρόνου η προσπάθεια ορισμένων (λίγων) στελεχών να ερμηνεύσουν αυτές τις οδηγίες κατά το δοκούν και να επιβάλλουν στους υφισταμένους τους όρους διαφορετικούς από το πνεύμα και την γραμμή της Διοίκησης
Δεν νοείται εργαζόμενοι που έχουν επιλέξει να λάβουν όλη την άδεια ειδικού σκοπού να πιέζονται να την λάβουν εναλλάξ με τον/την σύζυγο, ούτε αντί να λάβουν ειδική άδεια εφεδρείας να προτιμήσουν την κανονική τους άδεια.
Επικοινωνήσαμε αμέσως με την Γ.Δ.Α.Δ. και μας τονίστηκε ξεκάθαρα ότι καμία παρέκκλιση από τα επισήμως ανακοινωθέντα δεν είναι ανεκτή.
Τόσο οι Ανακοινώσεις όσο και η αναλυτική Εγκύκλιος 12312/12.03.2020 του Υπουργείου Εργασίας έχουν σταλεί και είναι σε διάθεση όλου του προσωπικού για αποφυγή παρερμηνειών.
Σε περίπτωση διαφωνίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο HR για τυχόν διευκρινίσεις. Προσθέτουμε εδώ, ότι σε κάθε περίπτωση, το Σωματείο βρίσκεται σε ετοιμότητα σε περίπτωση που γίνει κάποια σχετική καταγγελία.
Επιπλέον, η επιλογή για τηλεργασία και η μεταφορά μέρους του προσωπικού στο BCP, θα πρέπει να γίνεται με γνώμονα (πέρα από τη φύση της εργασίας, της θέσης και τις υπηρεσιακές ανάγκες κάθε Μονάδας) και με την απόσταση μετακίνησης του εργαζόμενου, ώστε να περιορίζεται τόσο η έκθεσή του στον κίνδυνο επιπλέον μετακινήσεων, όσο και η αύξηση εξόδων από αυτές.
Κοινός νους υπάρχει, κριτήριο είναι ο τόπος διαμονής, δεν χρειάζεται επιπλέον επιβάρυνση που μπορεί να
επιφέρει δυσαρέσκειες.
Τέλος, ενώ από τη μία μεριά πολύ ορθά αποφασίστηκε η διαδικασία ελεγχόμενης πρόσβασης στα καταστήματα και το καθεστώς της εφεδρείας, από την άλλη θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όποιες προτεραιότητες τίθενται στο νέο περιβάλλον (π.χ. έκδοση καρτών) απευθύνονται σε λιγότερο αριθμητικά προσωπικό ενώ θα πρέπει να αποφεύγονται και οι εξωτερικές επισκέψεις σε πολυάνθρωπους χώρους.
Πιστεύουμε ότι η Κυβέρνηση έδωσε πολλά εργαλεία στους εργοδότες ώστε να πετύχει και η ασφάλεια των εργαζόμενων και η συνέχιση των εργασιών.
Κρίνουμε θετικά όλες τις ενέργειες της Διοίκησης της Τράπεζας και της Γ.Δ.Α.Δ. στην υλοποίηση αυτών των στόχων. Αποφεύγουμε όλες τις πρακτικές αποκόμισης υπηρεσιακού οφέλους σε βάρος των δικαιωμάτων του προσωπικού όπως έχουν διαμορφωθεί στο νέο εργασιακό πλαίσιο.
Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας καλούμε σε πειθαρχία στα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση
και από την Τράπεζα για το καλό όλων μας. Υπέρτατο αγαθό προς προστασία η υγεία και όλα τα άλλα θα τα βρούμε την επόμενη μέρα ενωμένοι και δυνατοί.
Καλή δύναμη σε όσους δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, αλλά και σε όσους εργάζονται από οποιαδήποτε θέση στην εξυπηρέτηση των πελατών της Τράπεζας, αλλά και στην στήριξη του ρόλου και της αποστολής της.
Είμαστε παρόντες για ό,τι ήθελε χρειαστεί και αφορά κάθε πρόβλημα προερχόμενο από την πανδημία. Είναι πό τις λίγες φορές που αισθανόμαστε το αμέριστο ενδιαφέρον κυβέρνησης και εργοδοσίας με την ελπίδα αυτό να συνεχιστεί και να ενταθεί περαιτέρω, εάν και εφόσον ακολουθήσουν τα πιο δύσκολα για τον κλάδο, τον λαό και τη χώρα μας...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης