Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Οι κορωνοϊός απειλεί τις γαλλικές τράπεζες λόγω της έκθεσής τους στην Ιταλία

DBRS: Οι κορωνοϊός απειλεί τις γαλλικές τράπεζες λόγω της έκθεσής τους στην Ιταλία
Παρά τους ισχυρούς τους ισολογισμούς, οι γαλλικές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν πολλά προβλήματα.
Οι γαλλικές τράπεζες δείχνουν να έχουν ήδη υποστεί τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και το τρέχον έτος είναι κρίσιμο για τη βιωσιμότητά τους, υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης DBRS.
Τα αποτελέσματα που είχαν για το 2019 δείχνουν άνοδο της τάξης του 6% στα έσοδα, που έφτασαν στα 21,6 δισ. ευρώ.
Αυτή η άνοδος ερμηνεύεται από την αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που έδωσε ώθηση στην πιστωτική επέκταση και στα τραπεζικά κέρδη.
Ωστόσο, τα επόμενα τρίμηνα θα είναι γεμάτα από προκλήσεις.
Πιο συγκεκριμένα, η DBRS Morningstar αναμένει μείωση της ποιότητας του δανειακού χαρτοφυλακίου των γαλλικών τραπεζών, κάτι που θα οφείλεται στην εκδήλωση της νόσου του κορωνοϊού (COVID-19), αλλά και στη σημαντική παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση, που ήδη λαμβάνει χώρα.
Επίσης, η κερδοφορία των γαλλικών τραπεζών πρόκειται να εξασθενήσει σημαντικά, καθώς θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις προβλέψεις για τα ανοίγματά τους, ενώ τα δάνεια που θα χορηγηθούν το 2020 είναι πιθανόν να είναι χαμηλότερα από ό, τι το προηγούμενο έτος.
Η DBRS Morningstar σημειώνει ότι οι επιπτώσεις στο πιστωτικό προφίλ των γαλλικών τραπεζών είναι πιθανό να μετριαστούν από την έντονη διαφοροποίησή τους σε ό,τι αφορά τα χαρτοφυλάκιά τους και στοιχεία ενεργητικού τους, τη συντηρητική πολιτική που ακολουθούν και τους ισχυρούς ισολογισμούς τους.
Επίσης, εχέγγυο προστασίας τους αποτελεί η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το γαλλικό κράτος.
Η DBRS Morningstar διαπιστώνει αυξημένο κίνδυνο για την BNPP, που δραστηριοποιείται στην Ιταλία μέσω της θυγατρικής BNL της.
Επίσης, η Crédit Agricole θα αντιμετωπίσει προκλήσεις, καθώς η Ιταλία είναι η δεύτερη αγορά της μετά τη Γαλλία.

Image 
Image Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης