Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Αύριο 20/3 η κρίσιμη ΓΣ των κατόχων του ευρωομολόγου

tags :
Folli Follie: Αύριο 20/3 η κρίσιμη ΓΣ των κατόχων του ευρωομολόγου
Την Παρασκευή (20/3) η συνέλευση ομολογιούχων της FF
Πραγματοποιείται αύριo (20/3), h γενική συνέλευση των κατόχων του ευρωομολόγου της Folli Follie με αντικείμενο την έγκριση ή μη του πλαισίου συμφωνίας για τη διάσωση του Ομίλου.
Πηγές της εταιρείας εκτιμούν ότι στην συνέλευση θα υπάρξει θετική έκβαση στην ψηφοφορία.
Σημειώνεται ότι οι κάτοχοι ομολόγων ελβετικού φράγκου (ομόλογα ποσού CHF 150.000.000 με επιτόκιο 3,25% 2017-2021 λήξεως στις 2 Νοεμβρίου 2021) ενέκριναν το πλαίσιο συμφωνίας για τη διάσωση του Ομίλου (term sheet) στις 6/3/2020 ενώ την Παρασκευή καλούνται να το εγκρίνουν και οι κάτοχοι ομολόγων ευρώ (ληξιπρόθεσμα εγγυημένα μετατρέψιμα ομόλογα ποσού 249.500.000 ευρώ λήξεως το 2019) όπου απαιτείται ποσοστό 33,3% για απαρτία.
Εν συνεχεία μιας θετικής έκβασης της ψηφοφορίας, είναι προγραμματισμένο το αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 106 8/δ του Πτωχευτικού Κώδικα στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών να κατατεθεί το συντομότερο δυνατόν.
Πηγές της εταιρείας εκτιμούν ότι η ένταξη στο άρθρο 106 β/δ αποτελεί μονόδρομο για την εταιρεία και το μέλλον της και για να επιτευχθεί πρέπει όλοι οι stakeholders να το στηρίξουν (εργαζόμενοι, ομολογιούχοι κλπ.).
Η ένταξη στο άρθρο 106 είναι προϋπόθεση για την εξυγίανση της εταιρείας.
Όπως σημειώνουν, η τρέχουσα διαδικασία αναδιάρθρωσης πρέπει να υποστηριχθεί πανταχόθεν για  την αποκατάσταση της φήμης του ελληνικού επιχειρείν στο εξωτερικό, να αποκτήσουν ξανά αξιοπιστία οι ελληνικές επιχειρήσεις, και οι εργαζόμενοι να διαφυλάξουν τις θέσεις εργασίας τους.
Η νέα διοίκηση που ανέλαβε τα καθήκοντά της στις 20 Φεβρουαρίου στοχεύει στην εξασφάλιση των 800 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και τη δημιουργία νέων, στην συνέχιση λειτουργίας του Ομίλου Folli Follie και την επαναφορά του σε αναπτυξιακή τροχιά, στην αποκατάσταση της φήμης του ελληνικού επιχειρείν στο εξωτερικό, την προστασία της φήμης της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, καθώς και στην καλύτερη δυνατή λύση για τους ομολογιούχους/επενδυτές.

Η ανακοίνωση της εισηγμένης στις 10/3
 
Σχετικά με τα ληξιπρόθεσμα Εγγυημένα Μετατρέψιμα Ομόλογα ποσού 249.500.000 ευρώ λήξεως το 2019 (τα «Ομόλογα») (με  ISIN: XS1082775054) της  FF Group Finance Luxembourg S.A.(ο «Εκδότης») εγγυημένα από την Folli Follie Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική και Τεχνική Εταιρεία (ο «Εγγυητής»), ο Εγγυητής  αναφέρεται στην πρόσκληση σε συναίνεση (η «Πρόσκληση σε Συναίνεση»)  που περιλαμβάνεται στο από 14 Φεβρουαρίου 2020 υπόμνημα πρόσκλησης σε συναίνεση που απευθύνεται από τον Εγγυητή στους Ομολογιούχους (το «Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση»), στην από 14 Φεβρουαρίου 2020  ειδοποίηση σύγκλησης συνέλευσης των Ομολογιούχων (η «Αρχική Ειδοποίηση»), καθώς και στην από 6 Μαρτίου 2020 ανακοίνωση του Εγγυητή.
Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά εντός του παρόντος ή άλλως εννοείται από το περιεχόμενο, οι όροι με κεφαλαία αρχικά που χρησιμοποιούνται στην παρούσα Ανακοίνωση έχουν τις έννοιες που αποδίδονται στο Υπόμνημα Πρόσκλησης σε Συναίνεση και στην Αρχική Ειδοποίηση.
Ο Εγγυητής δηλώνει ότι η επαναληπτική Συνέλευση των Ομολογιούχων, η οποίαθα λάβει υπόψη και, εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα υπερψηφίσει την αναφερόμενη στην Αρχική Ειδοποίηση Έκτακτη Απόφαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του Trust Deed, θα λάβει χώρα την 20η Μαρτίου 2020 (με ώρα έναρξης στις 11.00 π.μ.) στην έδρα του Εγγυητή.
Η απαρτία στην επαναληπτική Συνέλευση απαιτεί την παρουσία ενός ή περισσότερων προσώπων που κατέχουν Ομόλογα ή είναι πληρεξούσιοι ή αντιπρόσωποι και κατέχουν ή εκπροσωπούν συνολικά κατ’ τουλάχιστον το ένα τρίτο του ποσού κεφαλαίου των Ομολόγων, τα οποία θα είναι τότε ληξιπρόθεσμα.Κατωτέρω παρατίθεται ένα ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα των σχετικών γεγονότων και προθεσμιών:

Image


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης