Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Mυτιληναίος: Οι επενδύσεις υλοποιούνται κανονικά - Νέα στρατηγική οι Βιώσιμες Λύσεις - Βαθιά ανησυχία για τον κορωνοϊό

tags :
Mυτιληναίος: Οι επενδύσεις υλοποιούνται κανονικά - Νέα στρατηγική οι Βιώσιμες Λύσεις - Βαθιά ανησυχία για τον κορωνοϊό
Ο κ.Μυτιληναίος χαρακτήρισε την πρόκληση του κορωνοϊού σαν την μεγαλύτερη πρόκληση της γεννιάς του
Η βιομηχανία αλουμινίου και οι ενεργειακές μονάδες φυσικού αερίου συνεχίζουν αδιάλειπτα την λειτουργία τους, ανέφερε ο πρόεδρος της Μυτιληναίος κατά το telecnference που έλαβε χώρα χθες το απόγευμα 19/3/2020.
O κλάδος του αλουμινίου όπως σημείωσε δεν έχει μείωση ζήτησης και αντίστοιχα σταθερή παραμένει η ζήτηση στην ενεργειακή αγορά.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην σημαντική ωφέλεια που απολαμβάνει η εταιρία από την μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και LNG για τα ενεργειακά εργοστάσια.
Αν υπάρξει μείωση ζήτησης για το αλουμίνιο υπάρχει plan B  και plan C.
Το επενδτικό πρόγραμμα εκτελείται κανονικά και από την άλλη πλευρά δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις για τα επενδυτικά  ζητήματα όπως η αλουμίνα, με τις τρέχουσες συνθήκες.
Ο πρόεδρος εξέφρασε τον προβληματισμό και την βαθύτερη ανησυχία του για την κρίση του κορωνοϊού και την χαρακτήρισε σαν την μεγαλύτερη πρόκληση της γεννιάς του.
Όσον αφορά τους εργαζομένους  σημείωσε, «ανησυχήσαμε πάρα πολύ για την εξάπλωση του ιού, θέσαμε πρωτόκολλα λειτουργίας, ώστε να προστατεύσουμε τους εργαζομένους μας και να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια της λειτουργίας,» είπε, και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το 80% των 700 εργαζομένων στα γραφεία του ομίλου εργάζονται από το σπίτι.
Η εταιρία διαθέτει ρευστότητα άνω του 1 δισ και υποχρεώσεις προς κάλυψη μετά το 2022.

O νέος στρατηγικός τομέας

Παράλληλα ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό του κλάδου EPC κεφαλαιοποιώντας τις τεχνογνωσίες κλίμακας του Ομίλου με επιθετική επέκταση στις αναδυόμενες αγορές των Sustainable Solutions ( Βιώσιμες Λύσεις)  που περιλαμβάνουν τους κλάδους υγρών και στερεών αποβλήτων, υβριδικών συστημάτων, ενεργειακής αποετελεσματικότητας και ανάπτυξης νέων τεχνολγιών στα νέα σύνορα του ενεργειακού μετασχηματισμού.
Το υπο συγκρότηση νέο στρατηγικό πλάνο περοβλέπει ότι οι Βιώσιμες Λύσεις θα καταστούν η βασική παράμετρος της οικονομικής απόδοσης του ευρύτερου αυτού κλάδου για την προσεχή πενταετία.
Ο κ. Μυτιληναίος εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το μανατεζμεντ θα αναταποκριθεί στη νεά πρόκληση και θα βγει ισχυρότερο από αυτήν.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης