Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

UBS: Σύσταση αγορά για τα ελληνικά ομόλογα λόγω ΕΚΤ, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα – Πιθανή η υποβάθμιση της Ελλάδας

tags :
UBS: Σύσταση αγορά για τα ελληνικά ομόλογα λόγω ΕΚΤ, αλλά μόνο βραχυπρόθεσμα – Πιθανή η υποβάθμιση της Ελλάδας
Το πλήγμα από τον κορωνοϊό μπορεί να μετριαστεί, λόγω του μεγάλου αποθέματος ρευστότητας που διατηρεί
Σύσταση αγοράς (buy) δίνει πλέον η UBS για τα ελληνικά ομόλογα, μετά και την ένταξή τους στο πρόγραμμα αγοράς τίτλων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Οι αποτιμήσεις των ελληνικών ομολόγων αναμένεται να ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από την ένταξή τους στις αγορές στοιχείων ενεργητικού της ΕΚΤ.
Η σύσταση για αγορά έχει βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ προς το παρόν παραμένει επιφυλακτική για τους πιο μακροπρόθεσμους ελληνικούς τίτλους.
H UBS αλλάζει τη στάση της σε θετική, μόλις λίγους μήνες μετά την τελευταία αλλαγή σε sell (πώληση) που είχε πραγματοποιήσει.
Βέβαια, η UBS ανέφερε ότι η κατακόρυφη πτώση που υπήρξε στα ελληνικά ομόλογα το τελευταίο διάστημα λόγω της κρίσης του κορωνοϊού αποτύπωσε την υψηλή ευαισθησία της Ελλάδας στους εξωτερικούς καταλύτες.
Άλλωστε, το πλήγμα που θα δεχτούν ο τουρισμός και οι εξαγωγές της χώρας από την κρίση του κορωνοϊού, θα μειώσει σημαντικά τις επιδόσεις της.
Ωστόσο, το πλήγμα μπορεί να μετριαστεί, λόγω του μεγάλου αποθέματος ρευστότητας που διατηρεί η χώρα, αλλά οι αξιολογήσεις της από τους οίκους είναι πιθανό να παραμείνουν στη ζώνη του "BB" και κάτω από το investment grade.
Βέβαια, δεν αποκλείεται ακόμη και η υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης