Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global: Σε ιστορικά υψηλά η μεταβλητότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές

tags :
S&P Global: Σε ιστορικά υψηλά η μεταβλητότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές
Όλοι οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει σχεδόν 30% από τα ιστορικά υψηλά του προηγούμενου μήνα
Η μεταβλητότητα στις χρηματοοικονομικές αγορές έχει φτάσει σε ιστορικά υψηλά, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού απειλεί να εκτροχιάσει την παγκόσμια ανάπτυξη, σύμφωνα με αναλυτές της S&P Global.
Όπως αναφέρουν, το sell off σε μετοχές και άλλες αγορές κατά την προηγούμενη εβδομάδα μπορεί να συγκριθεί μόνο τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Όλοι οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες των ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει σχεδόν 30% από τα ιστορικά υψηλά του προηγούμενου μήνα.
Οι αναλυτές της S&P Global σημείωσαν ότι από τον Ιανουάριο του 1990, πέντε από τα οκτώ υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος για τον δείκτη μεταβλητότητας VIX, σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
«Μόνο τα υψηλότερα σημεία μεταβλητότητας που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 παρουσιάζουν κάτι παρόμοιο» δήλωσε ο Tim Edwards από την S&P Global.
«Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του, ο S&P 500 έχει μεταβληθεί λίγο κάτω από το 1% κάθε μέρα, κατά μέσο όρο.
Με τον VIX να είναι σήμερα τετραπλάσιος από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο του 20, τον επόμενο μήνα αναμένονται καθημερινές κινήσεις στον S&P 500 της τάξης του 4%» επισημαίνει ο ίδιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης