Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κροατία: Σε σοβαρή κατάσταση 2 παιδιά στο Ζάγκρεμπ - Ανασύρθηκαν από ερείπια σπιτιών μετά τον σεισμό

Κροατία: Σε σοβαρή κατάσταση 2 παιδιά στο Ζάγκρεμπ - Ανασύρθηκαν από ερείπια σπιτιών μετά τον σεισμό
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους για την αποφυγή πιθανών μετασεισμών
(Upd)Ένα 15χρονο αγόρι νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας στο Ζάγκρεμπ κι άλλος ένας ανήλικος τραυματίστηλκε σοβαρά από τον σεισμό των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα στις 06.00 τοπική ώρα πολύ κοντά στην κροατική πρωτεύουσα, σύμφωνα με αξιωματούχο νοσοκομείου.
Ο σεσμός προκάλεσε πυρκαγιές και διακοπές ρεύματος σε τμήματα της πρωτεύουσας της Κροατίας, σύμφωνα με νοσοκομειακές υπηρεσίες και υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών.
Ο Ζάρκο Ράσιτς, επικεφαλής Ινστιτούτου Ιατρικής Επειγόντων Περιστατικών, ένα παιδιατρικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας, δήλωσε ότι ο 15χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση βρέθηκε από ομάδα των επειγόντων περιστατικών στα ερείπια κτιρίου που είχε καταρρεύσει. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι άλλος ένας ανήλικος εισήχθη επίσης στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι που υπέστη από την κατάρρευση οροφής.
Την ίδια ώρα η πυροσβεστική υπηρεσία του Ζάγκρεμπ ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται η κατάσβεση πυρκαγιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό, όπως και οι επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπων σε μερικές περιοχές.

Τεράστιες οι ζημιές στην παλιά πόλη - Ο μεγαλύτερος σεισμός τα τελευταία 140 χρόνια

Ο πρωθυπουργός της χώρας Andrei Plenkovic δήλωσε ότι ο σεισμός αυτός ήταν ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στο Ζάγκρεμπ εδώ και 140 χρόνια και κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν έξω από τα σπίτια τους για την αποφυγή πιθανών μετασεισμών.
Παράλληλα και ο ίδιος και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ο Davor Bovinivic, ζήτησαν από τους ανθρώπους που έχουν κατέβει στους δρόμους να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ τους για να αποφύγουν να προσβληθούν από τον νέο κορωνοϊό καθώς η Κροατία έχει ήδη 206 κρούσματα κι έναν θάνατο.
Ζημιές έχει υποστεί και ο καθεδρικός της κροατικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τον δήμαρχό της Μίλαν Μπάντιτς.
Αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από κτίρια που κατέρρευσαν

Ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός επίσης και στο βόρειο και ανατολικό τμήμα της Κροατίας, όπως και στην νότια Αυστρία και την Σλοβενία.
Το εστιακό του βάθος υπολογίζεται σε 10 χιλιόμετρα, μετά από νεώτερη ανακοίνωσή του το Γερμανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου..
Ξεχωριστά το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού αυτού ήταν 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Η κυβέρνηση συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη και σημείωσε ότι θα πραγματοποιήσει και δεύτερη σήμερα το απόγευμα.
Προβολή εικόνας στο Twitter

Μήνυμα ΥΠΕΞ: Είμαστε δίπλα σας

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον λαό της Κροατίας που δοκιμάστηκε από τον ισχυρό σεισμό των 5,3 Ρίχτερ στέλνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
"Οι σκέψεις μας είναι με το λαό & την κυβέρνηση της Κροατίας που δοκιμάζονται από το σεισμό.
Εκφράζουμε αλληλεγγύη & συμπαράσταση προς όλους τους πληγέντες & ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε δίπλα στο φίλο λαό" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης