Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για lockdown: Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί - Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει

Πέτσας για lockdown: Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί - Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει
«Αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί», τόνισε ο Στ. Πέτσας
«Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζονται» δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας.
Ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι  «ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει», σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζεται».
Όπως είπε,«όλα είναι πάνω στο τραπέζι.
Κάθε μέρα αξιολογούμε την κατάσταση.
Κάθε μέρα το επιτελείο του Πρωθυπουργού έχει συσκέψεις με τον  ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας, αλλά, και όλες τις άλλες συναρμόδιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των επιτελείων των οικονομικών Υπουργείων.
Θα πάρουμε όποιες αποφάσεις χρειάζονται.
Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι υπάρχουν πολλές αποφάσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας μπούσουλας που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς».

Θα πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί

Όπως σημείωσε,  «αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί», ενώ  ότι τα έως τώρα δεδομένα δείχνουν ότι «πάμε καλά».
Υπογράμμισε πως «το πρόβλημα είναι, πως ακόμη και ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων αν δεν πειθαρχήσουν, ο κίνδυνος στον οποίο μπορεί να εκθέσουν τους συμπολίτες τους, και τους εαυτούς τους φυσικά, είναι πάρα πολύ μεγάλος.
Γι’ αυτό αξιολογούμε κάθε μέρα τα δεδομένα και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί, προκειμένου να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία.
Μέχρι στιγμής, τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε σχετικά καλά, ιδίως αν συγκρίνουμε τη χώρα μας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Όμως, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε.
Είναι πολύ κρίσιμες οι επόμενες δύο εβδομάδες και γι’ αυτό είμαστε έτοιμοι να πάρουμε οποιοδήποτε πρόσθετο μέτρο χρειαστεί».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε για άλλη μια φορά έκκληση στους πολίτες να πειθαρχήσουν στις οδηγίες και να μείνουν στα σπίτια τους και σημείωσε ότι κάποιοι θεώρησαν αυτή την ανάπαυλα ως διακοπές, ενώ δεν είναι.
«Είναι ένας πόλεμος που πρέπει να κερδίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «ακόμη και αυτοί που ταξίδεψαν να μείνουν σπίτι τους να μην έρθουν σε επαφή με τις κοινωνίες και διασπείρουν τον ιό».
Για το ενδεχόμενο επέκτασης της έκτακτης στήριξης και σε άλλους κλάδους της οικονομίας, ο κ. Πέτσας διαβεβαίωσε ότι θα στηριχθεί όποιος έχει ανάγκη και ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει «ανοίξαμε και σας περιμένουμε και όποιος περνάει απ’ έξω θα πετάμε χρήματα φορολογουμένων».

Όσοι έχουν ανάγκη να στηριχθούν από την Πολιτεία

Όσον αφορά την ενίσχυση των μέτρων, ανέφερε ότι "χθες είχαμε μία ευρεία σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, με τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, ώστε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ακόμη καλύτερο και αυτό θα γίνει.
Θα υπάρξουν κάποιες διευκρινήσεις στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη ή την άρση κάποιων μικροστρεβλώσεων.  
Και αυτό θα γίνει μέχρι αύριο.
Είναι μία δυναμική άσκηση.
Είναι πρωτοφανής για όλες τις δυτικές κοινωνίες και οικονομίες και προσπαθούμε να προσαρμοζόμαστε.
Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί.
Όσοι έχουν ανάγκη να στηριχθούν από την Πολιτεία, θα βρουν αυτή τη στήριξη".

 Ελεύθερος ο Μητροπολίτης Κυθήρων

Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «σχηματίστηκε δικογραφία, όπως όφειλαν να κάνουν οι αρχές και έχει αφεθεί ελεύθερος ο Μητροπολίτης.
Το ζήτημα είναι όλοι να πειθαρχήσουμε.
Επομένως περιμένουμε μία καλύτερη συμμόρφωση.
Γνωρίζοντας την βαθιά πίστη των Ελλήνων και την ιστορία της Ορθοδοξίας μας, αλλά και των άλλων δογμάτων, είναι ικανοποιητικά τα πρώτα δείγματα».
«Ελπίζουμε να έχουμε ακόμα καλύτερη ανταπόκριση όσο περνάνε οι ημέρες», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης