Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kashkari (Fed): Δεν έχουμε ξεμείνει από πυρομαχικά - Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα εάν χρειαστεί

Kashkari (Fed): Δεν έχουμε ξεμείνει από πυρομαχικά - Μπορούμε να κάνουμε περισσότερα εάν χρειαστεί
Ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Minneapolis τόνισε ότι οι τράπεζες στις ΗΠΑ βρίσκονται σε «υγιή θέση»
Τη θέση ότι η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν έχει ξεμείνει από πυρομαχικά διατύπωσε σήμερα (23/3) ο πρόεδρος της Federal Reserve Bank of Minneapolis, Neel Kashkari, τονίζοντας ότι η Fed θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειας εάν χρειαστεί.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο δίκτυο CBS, ο κ. Kashkari δήλωσε ότι «η Fed εξακολουθεί να διαθέτει πολλά εργαλεία, συμπεριλαμβανομένων των άπειρων μετρητών που μπορεί να χρησιμοποιήσει για να βοηθήσει την οικονομία και το χρηματιπιστωτικό σύστημα».
«Η Fed θα διασφαλίσει ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα προκειμένου να ανταποκριθούμε στη ζήτηση», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αυτή τη στιγμή οι τράπεζες στις ΗΠΑ βρίσκονται σε υγιή θέση».
Παράλληλα, αναφερόμενος στην αμερικανική οικονομία, ο κ. Kashkari τόνισε ότι «θα έχουμε τουλάχιστον μία ήπια ύφεση», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη περαιτέρω ενεργειών από το Κογκρέσο και τη Fed.
«Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα δεν έχει ξεμείνει από πυρομαχικά», επεσήμανε ο κ. Kashkari, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η Fed ακολουθεί επιθετική πολτιική, αλλά μπορεί να κάνει περισσότερα εάν χρειαστεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης