Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι κεντρικές τράπεζες πλημμύρισαν τις αγορές με ρευστότητα, αλλά δεν αρκεί

Οι κεντρικές τράπεζες πλημμύρισαν τις αγορές με ρευστότητα, αλλά δεν αρκεί
Οι οικονομικές απώλειες για τις αμερικανικές εταιρείες, θα μπορούσαν να είναι ανέλθουν σε 4 τρισ. δολάρια.
Οι κεντρικές τράπεζες πλημμύρισαν τις αγορές με ρευστότητα ύψους τρισ. δολαρίων, αλλά αυτό δεν αρκεί για να περιορίσει την ανησυχία σχετικά με τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού, εκτιμούν οι αναλυτές, σύμφωνα με το Reuters.
Ενώ η παρέμβαση συνέβαλε στην επαναφορά κάποιας τάξης στις αγορές, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ίσως χρειαστεί να κάνουν περισσότερα.
Οι επενδυτές, οι οικονομολόγοι και οι τραπεζικοί στρατηγικοί αναλυτές εκτιμούν πως οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να ενισχύσουν τα μέτρα τις επόμενες ημέρες για να υποστηρίξουν τόσο τις αγορές όσο και την πραγματική οικονομία - εταιρείες που χάνουν τους πελάτες και τους εργαζόμενους που απολύονται από θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, υπάρχει ένα όριο στο πόσο αποτελεσματικές είναι οι αρχές της νομισματικής πολιτικής.
Πριν επέλθει η ηρεμία στις αγορές, οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα πρέπει να φτάσουμε στο peak των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, να βελτιωθεί η ικανότητα των νοσοκομείων στην αντιμετώπιση της κρίση και να φανεί ο ορίζοντας για την άρση της καραντίνας που σκοτώνει τις οικονομίες.
"Το καλύτερο που μπορούν να κάνουν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και οικονομικής πολιτικής τώρα είναι να περιορίσουν τις ζημιές.
Δεν μπορούν να οδηγήσουν την οικονομία σε ανάκαμψη, επειδή πρόκειται για ζήτημα υγείας, όχι για οικονομικό θέμα ", δήλωσε σε συνέντευξή του ο Mohamed El-Erian, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του της γερμανικής Allianz.
Ο Ray Dalio, ιδρυτής της Bridgewater Associates LP, εκτιμά ότι οι οικονομικές απώλειες για τις αμερικανικές εταιρείες από την ύφεση που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, θα μπορούσαν να είναι ανέλθουν σε 4 τρις. δολάρια.
Πρόκειται για το ένα πέμπτο της αξίας της συνολικής οικονομικής παραγωγής της Αμερικής το 2019.
Η κυβέρνηση θα πρέπει να στηρίξει τη διάσωση, δήλωσε ο Dalio στο Reuters, υποστηριζόμενη από μια κεντρική τράπεζα που εκτυπώνει χρήματα.
"Αυτό που πρέπει να συμβεί είναι παρόμοιο με αυτό που συνέβη στα χρόνια του πολέμου, αλλά χωρίς τις μάχες", δήλωσε ο Dalio.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης