Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας
Οι Έλληνες πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα είπε ο κ.Χαρίτσης
Τη θέση ότι «η ατομική ευθύνη είναι σημαντική, μεγαλύτερη όμως σημασία έχει η συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης να στηρίξει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας» διατύπωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Χαρίτσης.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Χαρίτσης χαρακτήρισε «σημαντική την προσπάθεια της ελληνικής κοινωνίας σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση». «Οι Έλληνες πολίτες στην συντριπτική τους πλειονότητα έχουν συμμορφωθεί με τα μέτρα που προτείνει η επιστημονική κοινότητα και αυτό πρέπει να αναγνωριστεί» είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία των προσλήψεων που έγιναν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Το 2015-2019 έγιναν στο ΕΣΥ 19.500 χιλιάδες προσλήψεις εκ των οποίων οι 6.500 αφορούσαν ιατρικό προσωπικό, ενώ 8.500 από τις συνολικές προσλήψεις ήταν μόνιμες.
Σκεφτείτε που θα βρισκόμασταν σήμερα διαφορετικά», επισήμανε ο κ.Χαρίτσης, καλώντας την κυβέρνηση να «συνεχίσει στη λογική αυτή».
«Έχουμε δηλώσει εξαρχής ότι θα βάλουμε πλάτη σε ότι έχει να κάνει με τη λήψη μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου, σημειώνοντας πως «αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία των δικών μας πρώην υπουργών και νυν Τομεαρχών Υγείας, κκ Ξανθού και Πολάκη, με τον αρμόδιο υπουργό κ. Κικίλια».
«Βάζουμε πλάτη στα δύσκολα αλλά πρέπει να επισημαίνουμε και τις ολιγωρίες στην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και στην ενίσχυση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας», τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, αναφέροντας ότι «μόλις περάσει η κρίση, πρέπει να συζητήσει το πολιτικό σύστημα και η κοινωνία για την ενίσχυση του ΕΣΥ».
«Χαίρομαι που όλο και περισσότεροι συναινούν σε αυτή τη λογική να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας», είπε ο κ.Χαρίτσης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης