Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη για απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για ενίσχυση του ΕΣΥ – Κάλεσμα σε εθελοντές

tags :
Πελώνη για απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για ενίσχυση του ΕΣΥ – Κάλεσμα σε εθελοντές
Η κυβέρνηση απευθύνει έκκληση σε εθελοντές γιατρούς, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, φοιτητές αλλά και συνταξιούχους επιστημών υγείας με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση του Covid-19
Έκκληση σε εθελοντές για εθελοντική ενίσχυση του συστήματος Υγείας απηύθυνε η κυβέρνηση.
«Κρίθηκε αναγκαία και η απασχόληση εθελοντών στο ΕΣΥ.
Καλούνται όσοι θέλουν από τις σχετικές ειδικότητες αλλά και άλλοι σε διοικητικές θέσεις» δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η αναπληρώτρια κυβερνητικής εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την εκκίνηση του εθελοντικού προγράμματος, που απευθύνεται, μεταξύ άλλων, σε συνταξιούχους επιστήμονες υγείας και φοιτητές.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, «η υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο διάστημα από την πανδημία λόγω της νόσου COVID-19, είναι πρωτόγνωρη και η εξέλιξη της αναμένεται ραγδαία».
Το επιτελείο του υπουργείου Υγείας επισημαίνει ότι «η προσφορά όλων μας είναι απαραίτητη, ώστε να αντιμετωπισθούν οι δυσανάλογες ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.
Η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των επαγγελματιών του είναι απαραίτητη με όποιες δυνάμεις μπορεί ο καθένας μας».
Το εθελοντικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές, αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας.
Επίσης, μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί να προσφέρει σε αυτόν τον αγώνα παρέχοντας διοικητική, τεχνική και οποιαδήποτε άλλη υποστήριξη στο σύστημα υγείας, ανεξαρτήτως της ειδίκευσης που έχει.
Σημειώνεται πως για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τον ακόλουθο σύνδεσμο: moh.gov.gr

«Το κράτος δεν παραλύει»

Η κ. Πελώνη διεμήνυσε πάντως ότι «το κράτος και ο παραγωγικός ιστός δεν παραλύουν».
Επίσης επεσήμανε, αναφερόμενη στην απαγόρευση κυκλοφορίας ότι, τα έσοδα από τα πρόστιμα θα διατεθούν για την ενίσχυση του νοσηλευτικού προσωπικού και του ΕΣΥ.
«Εχθρός πρέπει να είναι ο ιός.
Πρώτο και κύριο μέτωπο σε αυτό τον πόλεμο είμαστε εμείς.
Ο ιός δεν διασπείρεται μόνος του, τον διασπείρουμε εμείς» τόνισε η ίδια μεταξύ άλλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης