Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μέσο έχουμε στη διάθεσή μας για να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό

Scholz (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μέσο έχουμε στη διάθεσή μας για να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τη διατήρηση των θέσεων εργασίας
Τη θέση ότι η Γερμανία θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε μέσο έχει στη διάθεσή της για να αντιμετωπίσει τον κορωνοϊό διατύπωσε σήμερα (23/3) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Olaf Scholz, καθώς η κυβέρνηση αναμένεται να χορηγήσει νέο πακέτο οικονομικής στήριξης αξίας 750 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι «ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός των 156 δισ. ευρώ δείνχει ότι θα χρησιμοποιήσουμε οποιαδήποτε μέσο έχουμε στη διάθεσή μας για να καταπολεμήσουμε τον κορωνοϊό».
Παράλληλα, ο κ. Scholz τόνισε ότι «έχουμε αποφασίσει ότι ο αριθμός των κλινών στις μονάδες ενταντικής θεραπείας θα διπλασιαστεί», διευκρινίζοντας ότι «θέλουμε να αντισταθμίσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε την απώλεια εισοδήματος των πολιτών μας».
«Η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει τη διατήρηση των θέσεων εργασίας», υπογραμμίζει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, ο οποίος εν συνεχεία προσθέτει ότι «αυτό θα κοστίσει στην κυβέρνηση δισεκατομμύρια ευρώ».
Νωρίτερα, η Κεντρική Τράπεζα της χώρας χαρακτήρισε ως «αναπόφευκτη» την ύφεση στη Γερμανία, καθώς η έξαρση του κορωνοϊού εξακολουθεί να επηρεάζει τη μεγαλύτερη οικονομία στην Ευρώπη.
Όπως αναφέρει σε σημερινή έκθεσή της η Bundesbank, «η βαθιά ύφεση στη Γερμανία είναι πλέον αναπόφευκτη, δεδομένης της κρίσης του κορωνοϊού», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «η οικονομία βρίσκεται σε καλή θέση προκειμένου να διαχειριστεί την ύφεση».
«Η Γερμανία υποχωρούσε ήδη προς την ύφεση πριν από την τρέχουσα κρίση, αλλά τώρα η εγχώρια οικονομία, η ανάπτυξη της οποία είχε στηριχθεί εν μέσω ενός παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα», τόνισε η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας.
«Οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή αβεβαιότητα», αναφέρει η έκθεση της Bundesbank, επαναλμβάνοντας ότι «η πτώση της οικονομίας σε μία έντονη ύφεση δε μπορεί να αποφευχθεί».
Ωστόσο, η Bundesbank διευκρινίζει ότι «τα μέτρα της κυβέρνησης μπορούν τουλάχιστον να στηρίξουν την εμπιστοσύνη σχετικά με την ανιτμετώπιση του οικονομικού κόστους», ενώ πρόσθεσε ότι «τα δημόσια οικονομικά της Γερμανίας είναι σε καλή θέση για κάτι τέτοιο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης