Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -17,2% οι εξαγωγές για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -17,2% οι εξαγωγές για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020 - Επιβεβαιώθηκαν οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις
Οι εισαγωγές της Κίνας για το πρώτο δίμηνο του 2020 σημείωσαν πτώση της τάξεως του -4%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας για το πρώτο δίμηνο του 2020, σύμφωνα με τα σημερινά (23/3) στοιχεία της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί πριν από δύο εβδομάδες.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως υποχώρησαν κατά -17,2% σε σχέση με το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2019, γεγονός που αποτελεί τη μεγαλύτερη ετήσια πτώση των τελευταίων δώδεκα μηνών.
Παράλληλα, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -14%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2019 είχε σημειωθεί ετήσια άνοδος της τάξεως του +7,9%.
Όσον αφορά τις εισαγωγές της Κίνας, σημειώθηκε πτώση κατά -4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας ανόδου +16,5% τον Δεκέμβριο του 2019 και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων επίσης στο -4%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό έλλειμμα της ώρας να διαμορφωθεί στα 7,09 δισ. δολ. την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί πλεόνασμα ύψους 24,6 δισ. δολ.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε δημοσιεύσει την περασμένη εβδομάδα η Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, η βιομηχανική παραγωγή της χώρας υποχώρησε κατά -13,5% για το ίδιο χρονικό διάστημα, την ίδια στιγμή που αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί οριακή άνοδος της τάξεως του +1,5%.
Παράλληλα, η παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου για το πρώτο δίμηνο του 2020 κατέγραψε ισχυρές απώλειες της τάξεως του -15,7% ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, φυσικού αερίου και νερού μειώθηκε κατά -7,1% σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης