Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Ρωσία αναστέλλει τις εξαγωγές δημητριακών

Κορωνοϊός: Η Ρωσία αναστέλλει τις εξαγωγές δημητριακών
Το ρωσικό συμβούλιο πρόληψης των συνεπειών του κορωνοϊού αποφάσισε την αναστολή όλων των εξαγωγών δημητριακών για δέκα ημέρες
Τον περιορισμό των ρωσικών εξαγωγών αποφάσισε η κυβέρνηση Πούτιν, ενώ παράλληλα ελαστικοποιεί το νομικό πλαίσιο για την εισροή περισσότερων προϊόντων από το εξωτερικό, στο πλαίσιο των οικονομικών μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Πιο συγκεκριμένα, το ρωσικό συμβούλιο πρόληψης των συνεπειών του κορωνοϊού αποφάσισε την αναστολή όλων των εξαγωγών δημητριακών για δέκα ημέρες, αρχής γενομένης από τις 20 Μαρτίου 2020, όπως ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.
Ο πρωθυπουργός Mikhail Mishustin είχε νωρίτερα ζητήσει από τους αξιωματούχους του να αναφέρουν εάν θα πρέπει να υπάρξουν εμπόδια στις εξαγωγές τροφίμων, φαρμάκων και άλλων βασικών καταναλωτικών αγαθών.
Τα μέτρα που ελήφθησαν έχουν επίσης να κάνουν με τη δημιουργία ενός πράσινου διαδρόμου για ορισμένες εισαγωγές.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Ρωσία είναι ο κορυφαίος εξαγωγέας δημητριακών προϊόντων στον κόσμο, ενώ παράλληλα εξάγει ηλιέλαιο και προϊόντα αλιείας.
Οι προμήθειες σε δημητριακά στη χώρα εξετάζονται κάθε εβδομάδα, διότι λόγω του κορωνοϊού τα αποθέματα έχουν μειωθεί σημαντικά και οι τιμές έχουν πάει στα ύψη.
«Λόγω της ραγδαίας αύξησης των τιμών, οι κίνδυνοι των περιορισμών στις εξαγωγές σιταριού έχουν αυξηθεί σημαντικά» δήλωσε ο Andrey Sizov Jr, διευθύνων σύμβουλος του συμβούλου SovEcon.
«Οι αυξήσεις των τιμών δεν έχουν τελειώσει ακόμα» πρόσθεσε.
Πάντως, οι περιορισμοί σε ορισμένες εξαγωγές θα μπορούσαν να αναιρέσουν την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ρωσία στη διείσδυση σε νέες αγορές όπως η Κίνα, σύμφωνα με την Ένωση Παραγωγών και Προμηθευτών Τροφίμων, σύμφωνα με τον διευθυντή ανάπτυξης της ομάδας του Dmitry Vostrikov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης