Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Αρνητικό το outlook για την αγορά λιανικής στην Ευρώπη - Όαση το e-commerce

Scope: Αρνητικό το outlook για την αγορά λιανικής στην Ευρώπη - Όαση το e-commerce
Σκοτεινές οι προοπτικές για τις εμπορικές επιχειρήσεις στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με τη Scope Ratings
Αρνητικό παραμένει το outlook για την αγορά λιανικής στην ευρωπαϊκή ήπειρο, σύμφωνα με τον γερμανικό οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Scope Ratings.
Οι προοπτικές για τον τομέα ήταν αρνητικές για το 2020, ακόμη και πριν από την εξάπλωση του κορωνοϊού από την Κίνα στην Ευρώπη, οπότε ο εγκλεισμός των Ευρωπαίων στα σπίτια τους λόγω της πανδημίας απλώς χειροτέρεψε την κατάσταση.
Το online εμπόριο, από την άλλη, έχει δυναμική – κάτι που διαφαίνεται κατά την παρούσα κρίση δημόσιας υγείας, συμπληρώνουν οι αναλυτές της Scope Ratings.
Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, οι πιστωτικές προοπτικές για τις πιο ευάλωτες εταιρείες –ειδικά για τις εταιρείες εστίασης- θα εξαρτηθούν σε σημαντικό βαθμό από τις προθέσεις των κυβερνήσεων, των ιδιοκτητών εμπορικών ακινήτων και των τραπεζών.
Πολλές κυβερνήσεις της ΕΕ έχουν υποσχεθεί να καταβάλουν σημαντικό μέρος του μισθολογικού κόστος για το προσωπικό που δεν είναι πλέον σε θέση να εργαστεί.
Προς το παρόν, ο τομέας της λιανικής των μη εδώδιμων προϊόντων περιλαμβάνεται μεταξύ των τμημάτων της οικονομίας που πλήττονται χειρότερα από την παρούσα κρίση.
Τα ημερήσια έσοδα τομέα μειώθηκαν κατά το ήμισυ και οι λιανοπωλητές στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, χάνουν 1 δισ. ευρώ την ημέρα, σύμφωνα με τη βιομηχανική ένωση EuroCommerce.
Ο προμηθευτής ειδών ένδυσης και οικιακής επίπλωσης του Ηνωμένου Βασιλείου Laura Ashley και το γερμανικό κατάστημα μόδας SØR είναι μεταξύ των πρώτων θυμάτων της πανδημίας.
Οι δε διαχειριστές των μεγάλων εμπορικών κέντρων αντιμετωπίζουν μια μακροπρόθεσμη απειλή για την επιχειρηματική τους στρατηγική, εάν η κοινωνική αποστασιοποίηση γίνει ο κανόνας μέχρι να τεθεί η πανδημία υπό έλεγχο.
Tα super market βρίσκονται σε ξεχωριστή θέση.
Οι κυβερνήσεις είναι αποφασισμένες να εξασφαλίσουν ότι οι πληθυσμοί τους θα μπορούν να αγοράζουν τρόφιμα.
Τέλος, η πανδημία είναι πιθανό να εδραιώσει την κυριαρχία διαδικτυακών εταιρειών, όπως η Amazon.com, η οποία δήλωσε στις 16 Μαρτίου ότι θα προσλάβει 100.000 νέους υπαλλήλους και θα αυξήσει την εργατοώρα, καταλήγει η Scope Ratings.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης