Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Guggenheim: Αγορές και οικονομίες δεν έχουν πιάσει ακόμη πάτο – Χρειάζονται 4,5 τρισ.

tags :
Guggenheim: Αγορές και οικονομίες δεν έχουν πιάσει ακόμη πάτο – Χρειάζονται 4,5 τρισ.
Δεν έχουμε δει τα χειρότερα, υποστηρίζει ο κορυφαίος αναλυτής της Guggenheim Partners, Scott Minerd
Οι αγορές δεν έχουν πιάσει πάτο ακόμη, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν σε ανάταση σύντομα, παρότι χρειάζονται 4,5 τρισεκατομμύρια δολάρια για τη διάσωση της οικονομίας, υποστηρίζει ο κορυφαίος αναλυτής της Guggenheim Partners, Minerd.
«Ακόμη οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για να αγοράσει κανείς μετοχές» επεσήμανε και συμπλήρωσε ότι η αναταραχή που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά αποτελεί έναν συνδυασμό του κορωνοϊού αλλά και του χρέους που έχουν σωρεύσει οι εταιρείες.
«Η αναταραχή της οποίας γινόμαστε μάρτυρες οφείλεται στην απομόχλευση που επιχειρείται σήμερα» υποστήριξε.
Στην έκθεσή του, ο αναλυτής της Guggenheim επανέλαβε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Αμερικής πρέπει να κάνουν περισσότερα από όσα έχουν ήδη σχεδιαστεί για να περιορίσουν τις επιπτώσεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να εμποδίσουν την ταχεία εξάπλωση του COVID-19.
«Το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed θα πρέπει να φτάσει 4,5 τρισεκατομμύρια»
έγραψε, επισημαίνοντας ότι τα κεφάλαια αυτά θα προστεθούν σε όλα τα μέτρα που έχει λάβει μέχρι στιγμής η αμερικανική κεντρική τράπεζα.
Η υψηλή συχνότητα μετάδοσης του κορωνοϊού υποδεικνύει πως τη ζωή όπως την ξέραμε πρέπει να την ξεχάσουμε, είπε ο Minerd, συμπληρώνοντας:
«Σίγουρα δεν θα έχουμε επανέλθει τις επόμενες 30 ημέρες, από τη στιγμή μάλιστα που η χώρα δεν έχει μπει σε καραντίνα».
«Ακόμα κι αν το Κογκρέσο εγκρίνει το σύνολο της απαραίτητης νομοθεσίας, θα πρέπει να περιμένουμε ότι η αγορά θα είναι ευάλωτη για άλλους έξι μήνες» κατέληξε ο αναλυτής της Guggenheim.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης