Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην απόδοση των μέτρων ευελπιστεί η κυβέρνηση - Συνεδριάζει σήμερα (23/3) το υπουργικό συμβούλιο

tags :
Στην απόδοση των μέτρων ευελπιστεί η κυβέρνηση - Συνεδριάζει σήμερα (23/3) το υπουργικό συμβούλιο
Η αντιμετώπιση και οι συνέπειες του κορωνοϊού COVID-19, αποτελούν το βασικό θέμα στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου
Η αντιμετώπιση και οι συνέπειες του κορωνοϊού COVID-19, αποτελούν το βασικό θέμα στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στις έντεκα το πρωί, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Οι βασικές εισηγήσεις θα γίνουν από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια που είναι και ο καθ ύλην αρμόδιος στο κεντρικό μέτωπο ενώ ο έτερος εισηγητής στο υπουργικό συμβούλιο, θα είναι αναμφίβολα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς η οικονομία βρίσκεται κι αυτή απειλούμενη από τον κορωνοϊό.
Βεβαίως, στους βασικούς εισηγητές συγκαταλέγεται και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης καθώς ιδίως τα μέτρα αυτά του περιορισμού που ελήφθησαν δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, τουλάχιστον, με τον τρόπο που υλοποιήθηκαν την Δευτέρα.
Σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση δηλώνουν ικανοποίηση με βάση τα στοιχεία από την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων.
Ο κόσμος, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, ανταποκρίθηκε και τήρησε τους κανόνες.
Βέβαια θεωρείται κρίσιμο το αμέσως επόμενο διάστημα, τι θα γίνει και τις επόμενες μέρες καθώς δεν αρκεί η πρώτη μέρα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.
Κατά συνέπεια, μένει να δούμε πως θα πορευτούμε μέσα στην εβδομάδα.
Άλλωστε, προς αυτή την κατεύθυνση που κινείται η εκτίμηση της κυβέρνησης ήταν και η τοποθέτηση της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, η οποία τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως η πλειοψηφία της κοινωνίας αυτοπεριορίστηκε συνειδητά και επέδειξε ατομική και συλλογική υπευθυνότητα ανταποκρινόμενη στα μέτρα που έλαβε από νωρίς η κυβέρνηση.
Έτσι, η πρώτη μέρα καθολικής απαγόρευσης κύλησε μάλλον ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αφού καθώς φάνηκε οι πολίτες, σε μεγάλο βαθμό ακολούθησαν τις συστάσεις ενώ οι πόλεις, σε σημαντικό βαθμό, έδειχναν άδειες. Βέβαια, όπως επισήμανε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, υπήρξαν και μειοψηφικές συμπεριφορές, ιδίως τις προηγούμενες ημέρες, εννοούσε, που έθεσαν σε κίνδυνο την προσπάθεια για τη μη διασπορά του ιού και οδήγησαν στην απόφαση της κυβέρνησης για αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας.
Πρέπει να γνωρίζουν, υπογράμμισε η κ. Πελώνη, οι συνεπείς και υπεύθυνοι πολίτες, ότι ο κόπος τους δεν θα πάει χαμένος και ότι το μέτρο που ακολουθεί όλες τις αποφάσεις, είναι ο σεβασμός σε όλο το κοινωνικό σύνολο, με πρώτο κριτήριο τη διαφύλαξη και την προστασία της δημόσιας Υγείας.
Αυτή την ώρα, είπε πάντως, υπάρχει μια πρωτοφανής συστράτευση κράτους και κοινωνίας καθώς οι πολίτες συμμορφώνονται με τους κανόνες και οφείλουμε να τους ευχαριστήσουμε.
Στο τραπέζι βέβαια, υπάρχουν κι άλλα μέτρα, όπως διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη - όπως σχέδια για λειτουργία των δημοσιων υπηρεσιών με προσωπικό ασφαλείας ή να κλείσουν κάποιες μονάδες - σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν επαρκούν όσα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα.
Ωστόσο, αν υπάρχει συμμόρφωση των πολιτών με τα ισχύοντα μέτρα και ειδικά με τον αυστηρό περιορισμό της κυκλοφορίας και πάντα σε συνδυασμό με την πορεία εξάπλωσης του ιού στη χώρα μας, εκτιμάται ότι δεν θα χρειαστεί να ληφθούν εντός του Μαρτίου, επιπλέον μέτρα. Και αν όλα πάνε καλά μέχρι και το τέλος του μήνα, ίσως να μην χρειαστούν και καθόλου. Κάτι το οποίο ευχόμαστε όλοι.

Χρύσα Κλειτσιώτη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης