Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Απώλειες 1 τρισ. δολαρίων για τον τουρισμό παγκοσμίως

tags :
Απώλειες 1 τρισ. δολαρίων για τον τουρισμό παγκοσμίως
Λόγω της μέχρι σήμερα κατάστασης οι οικονομικές ζημίες έχουν ήδη φθάσει τα 600 εκατ. δολάρια
Απώλειες 1 τρις. δολάρια θα μπορούσε να κοστίσει η πανδημία του κορωνοϊού στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Παράλληλα θα οδηγήσει στη μείωση 50 εκατ. θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Αυτά ανέφερε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ (Global Tourism Forum).
Ο Bulut Bağcı, διευθύνων σύμβουλος του GTF, δήλωσε ότι η παγκόσμια τουριστική αγορά έχει κατά μέσο όρο έσοδα ύψους 1,7 τρις. δολαρίων ετησίως.
Λόγω της μέχρι σήμερα κατάστασης οι οικονομικές ζημίες έχουν ήδη φθάσει τα 600 εκατ. δολάρια. “Πιστεύουμε ότι οι απώλειες θα φτάσουν τουλάχιστον 1 τρισ. δολάρια μέχρι το τέλος του έτους”, δήλωσε.
Ο Bağcı ανέφερε ότι οι επιπτώσεις του ιού στον τομέα αυξάνονται καθημερινά. Περίπου το 70% των δραστηριοτήτων του τουριστικού τομέα έχει σταματήσει.
Οι παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας έχουν δημιουργήσει προοπτικές για μια σοβαρή παγκόσμια ύφεση. Αυτό υποστήριξε θα βλάψει τον τουριστικό τομέα της Τουρκίας, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 12% της οικονομίας.
Η αρχή του τρέχοντος έτους φαινόταν πολλά υποσχόμενη για την Τουρκία.
Σε αυτό συνέβαλε ο καλύτερος τουριστικά Ιανουάριος με 1,8 εκατομμύρια επισκέπτες στην Τουρκία και αύξηση 16,1% σε ετήσια βάση. Ωστόσο, τα σημάδια δείχνουν τώρα ότι η χώρα επιβραδύνεται τους επόμενους μήνες, μαζί με πολλούς άλλους τουριστικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης