Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Υπέρ του χρυσού η Goldman Sachs, δίνει τιμή - στόχο τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά

tags :
Υπέρ του χρυσού η Goldman Sachs, δίνει τιμή - στόχο τα 1.800 δολάρια ανά ουγγιά
Ο χρυσός έχει καλύτερη απόδοση από άλλα περιουσιακά στοιχεία
Επένδυση στο πολύτιμο μέταλλο του χρυσού προτείνει ο τραπεζικός κολοσσός Goldman Sachs, καθώς θεωρεί πως οι συνθήκες, λόγω του μακροοικονομικού περιβάλλοντος που έχει διαμορφώσει η πανδημία του κορωνοϊού, είναι οι πλέον κατάλληλες.
«Ο χρυσός είναι το τελευταίο καταφύγιο όταν οι συνθήκες που επικρατούν είναι άσχημες, αφού ενεργεί ως αντιστάθμισμα στην υποτίμηση των εθνικών νομισμάτων» αναφέρουν οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.
Ωστόσο, παρότι το κίτρινο μέταλλο (+ 5,27%) έχει σημειώσει καλύτερη απόδοση από άλλα περιουσιακά στοιχεία, έχει υποχωρήσει κατά 2% τον τελευταίο μήνα.
Οι αναλυτές της Goldman, οι οποίοι δίνουν τιμή-στόχο τα 1800 δολάρια ανά ουγγιά, δήλωσαν ότι πρόκειται να αλλάξουν τις προβλέψεις τους, χάρη στο επιθετικό σχέδιο αγοράς των ομολόγων που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα (23 Μαρτίου) από τη Fed.
Ο χρυσός έπεφτε μέχρι τώρα γιατί υπήρχε μεγάλη ανάγκη για ρευστό, οπότε οι κάτοχοι περιουσιακών στοιχείων προέβαιναν σε αναγκαστικές πωλήσεις.
Επίσης, η πτώση της τιμής του πετρελαίου, ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας, προκάλεσε έλλειψη σε δολάρια στις αναδυόμενες οικονομίες.
Πέρα από αυτά, υπάρχει και μια προφανής αναλογία: Το 2008 το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Fed ήταν ορόσημο ώστε η τιμή του χρυσού να σημειώσει άνοδο.
Image
Οι αναλυτές αναφέρουν πλέον ότι η εστίαση πιθανότατα να μετατοπιστεί στη διεύρυνση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων και στις ανησυχίες για τη βιωσιμότητα της ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης.
Να επισημανθεί πως στο ηλεκτρονικό εμπόριο την Τρίτη (24 Μαρτίου), τα futures χρυσού αυξήθηκαν κατά 97 δολάρια την ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης