Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Ανοδικά κινείται η επιδημιολογική καμπύλη του κορωνοϊού, στο επίκεντρο η Ιταλία

JP Morgan: Ανοδικά κινείται η επιδημιολογική καμπύλη του κορωνοϊού, στο επίκεντρο η Ιταλία
Τα χειρότερα είναι μπροστά για τον δυτικό κόσμο, σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, όπως υποστηρίζει η JP Morgan
Η επιδημιολογική καμπύλη του κορωνοϊού βρίσκεται σε ένα αρχικό ανοδικό στάδιο σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα JP Morgan.
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 14% τις τελευταίες 24 ώρες (45.495 νέες περιπτώσεις), ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τις 380.000, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Σε ό,τι αφορά τα πλέον πρόσφατα κρούσματα, οι ΗΠΑ ανέφεραν 13.060, η Ισπανία 6,368, η Ιταλία 4.789 και η Γερμανία 4.183.
Στην Κίνα, στην επαρχία Hubei, από όπου ξεκίνησε η πανδημία, δεν υπήρξε νέα αύξηση κρουσμάτων.
Το ίδιο και σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ.
Ωστόσο, όσο η επιδημιολογική καμπύλη κινείται ανοδικά, ενδεχόμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων των κρατών μπορεί να φέρει δεύτερο κύμα κρουσμάτων.
Από αυτή την άποψη, πρέπει να περάσει τουλάχιστον ένας μήνας για να είμαστε σίγουροι πως η επιδημία δεν θα πάρει ξανά τα πάνω της, υποστηρίζει η JP Morgan.
Παράλληλα, βάσει του επιδημιολογικού μοντέλου που εφαρμόζεται, εκτιμάται πως η πανδημία θα σημειώσει έξαρση στα μέσα Απριλίου.

«Τέλος, όπως σημειώσαμε χθες το βράδυ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, είναι πρόθυμος να αναδημιουργήσει την εμπειρία της Κίνας, που φαίνεται να ξεπερνά την επιδημία, και να ξαναβάλει μπροστά την οικονομία σε διάστημα μικρότερο των 2 εβδομάδων.
Ωστόσο, μέχρι τότε οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν ξεπεράσει σε σημαντικό βαθμό την πανδημία» καταλήγουν οι αναλυτές της JP Morgan.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης