Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bill Gates: Η αμερικανική οικονομία έχασε την ευκαιρία να αποφύγει το shutdown

Bill Gates: Η αμερικανική οικονομία έχασε την ευκαιρία να αποφύγει το shutdown
Τα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνονται τώρα έπρεπε να είχαν παρθεί από τον Ιανουάριο, υποστηρίζει ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates
Την ευκαιρία να αποφύγει το shutdown έχασε η αμερικανική οικονομία, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft και έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, τον Bill Gates.
«Δεν κάναμε αρκετά για να αποφύγουμε μια ενδεχόμενη παύση της οικονομικής δραστηριότητας» είπε ο Bill Gates κατά τη διάρκεια διαδικτυακού συνεδρίου.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η τρίτη τη τάξει χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό, με περίπου 700 νεκρούς και πάνω από 50.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.
Οι τοπικές και οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν αρχίσει να αυστηροποιούν τα περιοριστικά μέτρα, συστήνοντας στους πολίτες να μένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις.
Ωστόσο, όπως δήλωσε ο Bill Gates, κάτι τέτοιο έπρεπε να είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2020.
Ο ιδρυτής της Microsoft τόνισε επίσης πως, παρά την καταστροφική επίδραση που μπορεί να είχε στην αμερικανική οικονομία, το shutdown δεν θα μπορούσε να διαρκέσει λιγότερο από 10 εβδομάδες.
Από την άλλη, ο πρόεδρος Trump επιμένει πως η οικονομία θα επανεκκινήσει σε 15 ημέρες.
«Θα ήθελα να ξαναανοίξω αυτή την υπέροχη χώρα μέχρι το Πάσχα στις 12 Απριλίου» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump την Τρίτη 24 Μαρτίου 2020, προαναγγέλλοντας χαλάρωση –αν όχι άρση- των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το Πάσχα για τους Αμερικανούς πέφτει στις 12 Απριλίου, δηλαδή 19 ημέρες από τη σημερινή.
Ωστόσο, ο Πρόεδρος Τrump απευθύνει κάλεσμα για άμεση επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας, παρά τις αντιδράσεις από το πολιτικό και το επιστημονικό προσωπικό της χώρας.
«Δεν μπορώ να καταλάβω πώς θα έχει δοθεί τέλος στην πανδημία σε μία ή σε δύο εβδομάδες από τώρα.
Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα» δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ και κορυφαίος επιστήμονας, Antony Fauci, προσθέτοντας:
«Γνώμη μου είναι ότι θα πρέπει να ληφθούν και άλλα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης